Coulthard ziet gemengd plaatje bij Red Bull en waarschuwt: 'Dan kan het voorbij zijn' Opinie
Opinie

Coulthard ziet gemengd plaatje bij Red Bull en waarschuwt: 'Dan kan het voorbij zijn'

Coulthard ziet gemengd plaatje bij Red Bull en waarschuwt: 'Dan kan het voorbij zijn'

Max Verstappen heeft zich op de baan nog eens van zijn beste kant laten zien. Daar kunnen ze alleen maar heel blij mee zijn bij Red Bull Racing en het is ook veelbelovend voor de laatste zes races van het seizoen. Het betekent niet dat het algemene beeld bij het team ook positief is. David Coulthard denkt dat Sergio Pérez nog altijd ernstig in de problemen kan komen.

Het verrassende was dat ze bij Red Bull niet zozeer met recente problemen in hun achterhoofd zaten, maar wel met de ervaring van de Grand Prix van Singapore van 2023. 'Ze begonnen met een set-up die eigenlijk gebaseerd was op de moeilijkheden van vorig jaar. Dat werkte niet en daarna gingen ze terug naar iets anders', verklaart David Coulthard bij Channel 4 waarom het team zo'n evolutie doormaakte tijdens het raceweekend.

Sterke kwalificatie van Verstappen

Zo ging het voor Verstappen van matige eerste vrije trainingen naar een succesvolle kwalificatie en een puike race. 'Het was een briljante prestatie van Max Verstappen om in de kwalificatie er een rondje uit te persen waar hij de eerste rij mee kon halen', heeft Coulthard alleen maar lof voor de drievoudige wereldkampioen.

Uiteraard moest Verstappen dan ook wel wat mazzel hebben dat bij andere teams niet alles in orde was. 'Misschien was het anders geweest als Oscar Piastri geen moeilijkheden had gekend, maar de stopwatch liegt niet. De tweede plaats op de startgrid was het beste waar Red Bull op kon hopen.'

Opleving in Bakoe onvoldoende voor Pérez

Bij Sergio Pérez was het een heel ander verhaal. De Mexicaan leek zich in Azerbeidzjan veel beter te voelen in zijn wagen dan Verstappen. Een week later waren de rollen alweer omgekeerd. 'Checo presteerde schitterend in Bakoe, maar één zwaluw maakt nog geen zomer. Eén goed resultaat is niet wat je verwacht van de tweede coureur van een topteam.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Coulthard ziet gemengd plaatje bij Red Bull en waarschuwt: 'Dan kan het voorbij zijn'
Coulthard acht de toekomst van Pérez niet veiliggesteld.

Coulthard blijft dus streng voor de prestaties van Pérez in 2024. Iedereen lijkt het alweer vergeten, maar het is niet zo lang geleden dat de positie van Pérez zwaar onder druk stond. Er werd vaak gespeculeerd of Pérez na de zomerstop nog altijd voor Red Bull zou rijden. Hij racet wel degelijk nog altijd voor het team, maar dat betekent niet noodzakelijk dat zijn toekomst veiliggesteld is.

Verhaal van Ricciardo als waarschuwing

'Er was veel opluchting na zijn prestatie in Bakoe, maar in Singapore stond hij weer met beide benen op de grond. Als hij niet met regelmaat punten blijft scoren, kan het ook voor Pérez voorbij zijn, net als bij Ricciardo', heeft Coulthard een stevige waarschuwing in huis voor de man die in Singapore slechts tiende werd.

De Schot, die zelf tijdens zijn actieve carrière nog voor Red Bull reed, verwijst zo naar het nieuws dat de ronde doet over Ricciardo. De Australiër zou op het punt staan om bij Visa Cash App RB vervangen te worden door Liam Lawson. Daardoor is het mogelijk dat de Grand Prix van Singapore de laatste Formule 1-race ooit was voor Ricciardo.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws