Coronel lyrisch over snelheid Verstappen en Red Bull: 'Dan rijdt hij ze gewoon op een minuut' Opinie
Opinie

Coronel lyrisch over snelheid Verstappen en Red Bull: 'Dan rijdt hij ze gewoon op een minuut'

Coronel lyrisch over snelheid Verstappen en Red Bull: 'Dan rijdt hij ze gewoon op een minuut'

Max Verstappen kende een moeizame Q2 en daarin kreeg hij het aan de stok met zijn ingenieur Gianpiero Lambiase. De regerend wereldkampioen wist zich met de hakken over de sloot te plaatsen voor Q3 en daarin stelde de Red Bull Racing-coureur met een dijk van een ronde orde op zaken. Het verschil tussen de Nederlander en zijn eerste achtervolger Charles Leclerc bedroeg op het circuit van Spa Francorchamps maar liefst acht tienden van een seconde. Volgens Viaplay-analisten Tom Coronel en Mike Hezemans wordt het voor de concurrentie zondag nog een stuk vervelender.

Q2 verliep voor Verstappen zeer moeizaam. Het was volgens de Nederlander een rommelige sessie. Tegen het einde was het circuit droog genoeg om een setje van de zachte band te monteren, maar de tweevoudig wereldkampioen kreeg het niet voor elkaar om een goede ronde te rijden. Een foutje in bocht acht en negen leidde ertoe dat hij zijn eerste ronde moest afbreken en in zijn laatste ronde hield hij daar voor de zekerheid daarom juist wat marge. Verstappen eindigde als tiende en plaatste zich daarmee ternauwernood voor Q3. Daarin herpakte Verstappen zich en hoe.

'Dan rijdt hij ze gewoon op een minuut'

Volgens Coronel maakte de boosheid in Q2 Verstappen alleen maar sterker. 'Je moet Max (Verstappen, red.) altijd een beetje tergen. Je moet hem altijd net even een klein beetje boos maken en dan zie je dat hij er nog even een schepje bovenop kan gooien', zegt Coronel in Shakedown. De prestaties van Verstappen konden ook op de goedkeuring van Hezemans rekenen. 'Niet normaal', zegt hij. 'Ik heb slecht nieuws voor de kijkers, want het wordt nog veel erger in de race.'

Coronel betwijfelt echter of Verstappen en Red Bull zondag wel volle bak gaan, al zou de analist dat wel toejuichen. 'Dan moeten ze het wel durven. Want in het begin van het seizoen vonden ze tien seconden genoeg marge en wilden ze niet alles laten zien. Toen zag je in Oostenrijk dat hij gewoon meer dan twintig seconden pakte voor zijn pitstop. Laat hem nou eens helemaal de longen eruit trappen. Ik zweer het je, dan gaat hij ze gewoon op een minuut rijden. Echt, hij kan het', stelt Coronel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws