Alesi kraakt 'schandalige wedstrijdleiding': 'Verstappen probeert niet eens in te sturen' Opinie
Opinie

Alesi kraakt 'schandalige wedstrijdleiding': 'Verstappen probeert niet eens in te sturen'

Alesi kraakt 'schandalige wedstrijdleiding': 'Verstappen probeert niet eens in te sturen'

Jean Alesi vindt dat Max Verstappen een straf had moeten krijgen voor het incident met Lando Norris in ronde 52 van de Grand Prix van de Verenigde Staten. De voormalig Formule 1-coureur vond dat de coureur van Red Bull Racing niet op de juiste manier verdedigde en daardoor zijn titelconcurrent van de baan drukte. In de ogen van Alesi behaalde Verstappen dus een voordeel ten opzichte van Norris en niet andersom. Desondanks was het toch Norris die een tijdstraf van vijf seconden kreeg.

De Grand Prix van de Verenigde Staten zag een redelijk onverwachte winnaar. Verstappen was tijdens de sprintrace nog dominant en hij pakte zijn eerste zege sinds juni. Daardoor was de Red Bull-coureur, die vanaf de tweede plek mocht starten, de topfavoriet voor de zege. Hij wist Norris in de eerste bocht te verschalken, maar met die actie schonk hij tegelijkertijd de eerste plaats aan Leclerc, die vanaf dat moment niet meer over zijn schouder hoefde te kijken.

De race pace van de Ferrari was in Austin uitstekend. Carlos Sainz lag na de pitstops op de tweede plek en kon ook gemakkelijk wegrijden bij Verstappen. De Nederlander kreeg op zijn beurt te maken met titelrivaal Norris. De McLaren-rijder reed op versere banden en was simpelweg sneller dan Verstappen. Desondanks wist hij geen reglementaire manier te vinden om Verstappen in te halen. 'We zagen veel spectaculaire duels en een schandalige wedstrijdleiding, vooral ten opzichte van Norris', is echter de conclusie van Alesi in Corriere della Sera.

Alesi reageert fel op straf Norris

Het vuurtje werd dus al in de eerste ronde aangewakkerd door Verstappen. Norris liet zijn concurrent net iets te veel ruimte bij start en daar maakte Verstappen gretig gebruik van. De McLaren-coureur hoopte op een straf voor zijn concurrent, maar de wedstrijdleiding besloot niets te doen met het moment. 'Bij de start probeerde Verstappen vooraan te komen zonder de anderen te willen raken, en dat met koude remmen erbij', is ook de conclusie van Alesi.

'De straf voor Lando aan het einde is echter onverklaarbaar', vervolgt de voormalig Ferrari-coureur. Alesi had graag gezien dat Verstappen een straf had gekregen van de wedstrijdleiding. 'Max probeert niet eens in te sturen op het moment dat hij de positie terug wil pakken. Het is Max die de McLaren van het circuit drukt, waarbij hij zelf met vier wielen van de baan gaat. Waar zou de Engelsman een voordeel hebben behaald? Ik weet het niet. Max had het voordeel met een extreme en onzuivere verdediging', aldus Alesi.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws