Sainz komt met gevatte samenvatting: 'Het was wel een rare race, nietwaar?' Formule 1
Formule 1

Sainz komt met gevatte samenvatting: 'Het was wel een rare race, nietwaar?'

Sainz komt met gevatte samenvatting: 'Het was wel een rare race, nietwaar?'

Carlos Sainz gokte voorafgaand aan de Grand Prix van België op de harde band, maar dit kwam hem in de race relatief duur te staan. De Spanjaard eindigde de race uiteindelijk, na de diskwalificatie van George Russell, op de zesde plaats. Terugkijken op het verloop van de Grand Prix vond Sainz het vooral een vreemde race.

Dat het geen alledaagse race was, benadrukt hij na de race nog eens extra. 'Het was wel een rare race, nietwaar?' stelt hij bij F1TV. 'Ik nam het risico op de harde band te starten. Ik had er vertrouwen in, maar ik wist ook dat het een groot risico was voor de eerste en vijfde bocht hier', moet hij direct ook toegeven. Toch besloot hij er gewoon voor te gaan. 'Ik voelde dat deze band me meer grip zou geven later in de race om te kunnen verlengen', beredeneert de Madrileen zijn keuze.

Éénstopper bleek een slechte strategie

In de eerste instantie leek dat te werken. 'Dat was ook zo, ik had een sterke pace vanaf ronde vijftien', zegt hij over het verlengen op de harde band. De strategie van één stop moest uiteindelijk toch de prullenbak in. 'Achteraf hebben we geen optimale éénstopper gedaan en geen optimale tweestopper', geeft de Spanjaard toe. Slechts één coureur wist met een éénstopper (en zonder diskwalificatie) de top tien te halen, namelijk zijn landgenoot Fernando Alonso. 'We zaten in niemandsland aan het einde', stelt de Ferrari-coureur.

Sainz wordt gevraagd of er überhaupt iemand was die dacht dat een éénstopstrategie zou werken. 'Ik, daarom startte ik op de harde band', lacht de man uit Madrid. 'Daarom besloot ik het zo lang te verlengen tot ronde twintig. Ik wist dat ik minstens tot ronde 24 of 26 door moest gaan', legt hij uit. Dit lukte toch niet. 'Ik moet analyseren wat we beter hadden kunnen doen', stelt hij vast. 'De mediumband was erg zwak, dus je wilt er niet meer dan vijftien rondes op rijden. Als ik had moeten verlengen op de harde band, dan had dat tot minstens ronde 30 gemoeten', benoemt Sainz de klus die uiteindelijk onmogelijk bleek voor hem.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Sainz komt met gevatte samenvatting: 'Het was wel een rare race, nietwaar?'
Sainz wist op Spa slechts zesde te worden. (Foto: Ferrari F1 Media)

De bolides vooraan het veld laten weinig verschil in tijd zien, waardoor elke tiende cruciaal is. 'Het zit bij elkaar in de buurt, maar om de een of andere reden zitten we nog steeds achteraan die close pace', weet Sainz. 'Elke tiende telt. Als je twee of drie tienden verliest, dan betaal je de prijs daarvoor', werd hem vandaag duidelijk. 'Daardoor viel Charles van poleposition naar de vierde plek en ik zat voor Max en Lando na de start en eindigde achter ze', concludeert de Spanjaard. 'We hebben wel wat huiswerk te doen voor de tweede helft van het seizoen als we met deze gasten willen blijven vechten', voegt hij er nog aan toe.

Sainz blijft geheimzinnig over toekomst

Sainz weigert vooralsnog iets te delen over zijn toekomst in de Formule 1, nu Ferrari hem aan de kant zet voor Lewis Hamilton. 'Ik kijk enorm uit naar de zomerstop', zegt hij wanneer hij ernaar gevraagd wordt. 'Jullie moeten dat ook begrijpen. Het is voor mij een lang seizoen geweest met alle vragen over mijn toekomst', gaat de Madrileen verder. Hij lijkt geen enkele haast te hebben met het nemen van een besluit. 'Ik denk dat het eerlijk is dat ik mijn tijd neem om de beslissing te maken', benadrukt de Spanjaard. 'Elke week verandert alles. Bij elk team waar ik kijk naar een stoeltje voor volgend jaar zijn er wekelijks veranderingen', sluit Sainz af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws