Windsor verrast: 'Verstappen kan 4 DNF's achter zijn naam krijgen, dit kan gebeuren' Opinie
Opinie

Windsor verrast: 'Verstappen kan 4 DNF's achter zijn naam krijgen, dit kan gebeuren'

Windsor verrast: 'Verstappen kan 4 DNF's achter zijn naam krijgen, dit kan gebeuren'

Het wordt mogelijk voor Max Verstappen vooral een mentale strijd om die volgende wereldtitel in de wacht te slepen. Na zijn tweede plek in de Grand Prix van Nederland mag hij niet in paniek raken. Het lijkt er toch op dat die wereldtitel enkel in gevaar kan komen als hij enkele races niet kan uitrijden. Dat is een scenario dat Peter Windsor niet uitsluit. Norris zal het graag horen, Verstappen iets minder.

In zijn interview op het YouTube-kanaal Cameron F1 krijgt Windsor een opvallende stelling voor de voeten geworpen. Namelijk dat de manier van aanpakken van McLaren in Hongarije misschien zo slecht nog niet was. Lando Norris werd toen opgeroepen om Oscar Piastri voor te laten. Die laatste had misschien liever op een andere manier gewonnen, maar kan nu zijn beste beentje gaan voorzetten om punten weg te nemen van Verstappen en zo Norris te helpen.

Windsor meent dat Verstappen nog vaak kan uitvallen

Windsor is het er niet bepaald mee eens. 'Je mag nooit aannemen dat je tegenstander elke race gaat finishen. Max Verstappen kan 4 DNF's achter zijn naam krijgen. Hoe gaat het kampioenschap er dan uitzien, als Lando Norris eerste of tweede eindigt in die vier races? Serieus, dit kan gebeuren', benadrukt Windsor dat hij het ernstig meent. 'Dat is een eerste punt.' Weinigen zien het onmiddellijk gebeuren, maar Windsor houdt dus met alles rekening.

De voormalige teammanger gaat verder met zijn betoog. 'Ten tweede: als Oscar op de tweede plaats rijdt in de Grand Prix van Italië, met Max achter hem, gaat hij hem toch niet laten passeren omdat hij nog nijdig is vanwege de commotie in Hongarije? Oscar zal voor het best mogelijke resultaat gaan, wat er ook gebeurd is of niet gebeurd is in Hongarije.' Die race zal volgens hem dus geen impact meer hebben op de toekomst.

Overdreven commotie rond teamorders McLaren

De hetze rondt die zogenaamde teamorders neemt Windsor ook met een korreltje zout. 'Het enige wat ze bij McLaren toen aan Lando gezegd hebben, is dat ze in de toekomst Oscar ook voorop zouden laten blijven als de rollen omgekeerd waren. Lando Norris hinkte op twee gedachten, want hij wist hoe belangrijk dat was. Het enige wat je nodig hebt is dat Max twee of drie keer niet kan finishen. Dan worden die punten heel belangrijk.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws