Villeneuve voorspelt de ontknoping van het 2024-seizoen: 'Dat zal Verstappen beschermen' Opinie
Opinie

Villeneuve voorspelt de ontknoping van het 2024-seizoen: 'Dat zal Verstappen beschermen'

Villeneuve voorspelt de ontknoping van het 2024-seizoen: 'Dat zal Verstappen beschermen'

Voormalig wereldkampioen Jacques Villeneuve vindt het fijn dat Max Verstappen al vijf races op rij niet meer gewonnen heeft. De Canadees, die zelf ook ervaring heeft met een spannende titelontknoping, kijkt naar de rest van 2024 en geeft een favoriet aan in de titelstrijd. Ook ging de oud-coureur in op het belang van Verstappen bij Red Bull Racing.

In gesprek met Prime Casino krijgt Villeneuve meteen de vraag of Lando Norris Max Verstappen nog kan achterhalen in de kampioenschapsstrijd. 'Ja, dat kan hij. Natuurlijk kan hij dat', voorspelt de wereldkampioen van 1997. 'Als McLaren deze vorm aanhoudt, en Red Bull het lastig blijft hebben, kan hij dit zeker', zo klinkt Villeneuve in eerste instantie enthousiast over de kansen van Norris in het kampioenschap.

Toch zet Villeneuve in op een vierde wereldtitel voor Verstappen. Het probleem dat Norris misschien krijgt, is dat hij tegen te veel anderen moet vechten om die punten te pakken. Hij moet het tegen Mercedes opnemen, en hij moet het tegen zijn teamgenoot opnemen. Zij gaan allemaal punten van elkaar afpakken, en dat zal Max beschermen', aldus Villeneuve, die denkt dat Verstappen genoeg gaat hebben aan zijn opgebouwde voorsprong.

Ferrari valt terug

Villeneuve geniet er wel van dat het kampioenschap opeens verrassend spannend is. 'Het is fantastisch, want dit is onverwacht. Na de eerste races is het echt helemaal omgeslagen', weet de voormalige coureur, die aanstipt dat Ferrari aan het begin van het seizoen nog de voornaamste uitdager van Red Bull was. 'We dachten allemaal dat Ferrari het gevecht aan zou gaan, maar in plaats daarvan doen Mercedes en McLaren dat. Misschien heeft het ook wel met de motoren te maken, want het zijn twee Mercedes-teams die een stap vooruit gezet hebben.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

mclaren podium beker piastri norris hongarije lewis hamilton
McLaren en Mercedes zijn de laatste maanden de teams met de meeste punten.

Verstappen domineerde de afgelopen jaren, en Villeneuve is er dan ook eerlijk in dat hij het verfrissend vindt dat Verstappen nu niet meer constant vooraan rijdt. 'Als iemand jaar na jaar wint, wil je diegene gewoon verslagen zien worden, zo werkt het nu eenmaal. Toen Mercedes alles won met Lewis Hamilton, kwam er ook een punt, waarop het gewoon leuk was toen iemand hen versloeg. Dat is leuk en opwindend, wie het ook is. Nu zijn er twee teams die Red Bull en Max regelmatig kunnen verslaan.'

Red Bull klampt zich aan het talent van Verstappen vast

Waar McLaren, Mercedes, en Ferrari over twee coureurs beschikken, die aan elkaar gewaagd zijn, is daar bij Red Bull geen sprake van. 'Max draagt nu de last van het hele team op zijn schouders. Dat gebeurde ook wel een beetje bij Mercedes. Ze wonnen alles, en opeens werden de tegenstanders sterker, en het duurde even voordat ze beseften dat het mogelijk is om te verliezen. Dan moet je jezelf opnieuw uitvinden, en het randje weer opzoeken, nadat je jarenlang niet hebt hoeven pushen.'

Villeneuve benadrukt ook dat Red Bull een groot probleem heeft als Verstappen een keer vertrekt. 'Red Bull bestond ook al voor Verstappen, en toen wonnen ze ook al heel veel, dus Verstappen is niet het antwoord op alles, maar hij vormt wel een heel groot onderdeel van de puzzel. Hij is geen eenvoudig stukje in de puzzel om te vervangen', concludeert de enkelvoudig wereldkampioen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws