Bleekemolen baalt van uitspraken Jos Verstappen: 'Het staat niet meer als een huis' Opinie
Opinie

Bleekemolen baalt van uitspraken Jos Verstappen: 'Het staat niet meer als een huis'

Bleekemolen baalt van uitspraken Jos Verstappen: 'Het staat niet meer als een huis'

Red Bull Racing heeft een lastige periode achter de rug, zowel qua resultaten als qua interne onrust. Jeroen Bleekemolen kan bij de Formule 1-podcast van de NOS niet anders dan concluderen dat er te veel frictie is tussen de kopstukken van de constructeurskampioen, terwijl Ferrari en vooral McLaren het juist wel goed voor elkaar hebben.

Op 22 oktober 2022 kwam Red Bull-oprichter Dietrich Mateschitz te overlijden. Een dag later greep Red Bull haar eerste constructeurstitel in negen jaar tijd, na een overwinning van Max Verstappen op het Circuit of the Americas in de Verenigde Staten. Ondanks de titel heerste er een bedrukte stemming bij het team van Verstappen na het verlies van Mateschitz, die zijn droom verwezenlijkte met het succesvolle Formule 1-team, en via goede vriend Helmut Marko nauw betrokken was bij het team.

Mateschitz draait zich om in zijn graf

Ook Max Verstappen bouwde een goede band op met Mateschitz, en bezocht de Oostenrijker nog in zijn huis, vlak voordat Mateschitz overleed. Zowel Marko als Verstappen reageerde dan ook emotioneel op het verlies van de steenrijke topman van Red Bull. Verstappen benadrukte daarna ook dat het cruciaal was dat de belangrijke mensen bij het team bleven, en men als team samenwerkte. In 2023 volgde voor Red Bull het succesvolste seizoen uit de geschiedenis van de sport, maar 2024 lijkt eerder op een achtbaan.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Bleekemolen ziet het met lede ogen aan: 'Het staat bij Red Bull niet meer als een huis'
Wheatley (links) vertrekt naar Audi, Mateschitz is overleden, en Horner en Marko zijn het vaak met elkaar oneens.

De dominantie uit het begin van het seizoen is volledig verdwenen; Adrian Newey en Jonathan Wheatley hebben hun vertrek aangekondigd; de toekomst van Verstappen, Marko, én Horner is onzeker geweest bij het team; en analisten en insiders spreken unaniem over onrust binnen het team. Bleekemolen sluit zich bij die geluiden aan. 'Het rommelt daar, en er is veel aan de hand. In het begin van het jaar speelden er veel dingen achter de schermen', weet de Nederlander.

Bleekemolen vindt het vooral ook zorgwekkend dat Jos Verstappen - iemand met de nodige inside information - publiekelijk zijn zorgen deelt. 'De neuzen staan niet allemaal dezelfde kant op. Dat merk je ook aan uitspraken van Jos Verstappen, die dat gewoon openlijk zegt in de media. Het staat niet meer als een huis, en bij McLaren is dat omgedraaid.' Bij McLaren liggen teambaas Andrea Stella en coureurs Lando Norris en Oscar Piastri voor de lange termijn vast.

Ferrari verrast

Hoewel Ferrari het niet zo goed doet als McLaren, heeft Frédéric Vasseur ook een stabiele organisatie gecreëerd. 'Charles Leclerc had een hele sterke wedstrijd. De kwalificatie was natuurlijk slecht bij Ferrari, maar waar ze in het verleden ook wel eens de plank missloegen met de strategie, hebben ze dat nu ook goed gedaan. Leclerc ging vroeg naar binnen, maar kon ook lang doorrijden op de banden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws