Webber omschrijft Newey in drie woorden: 'Dat is de impact die hij kan hebben Opinie
Opinie

Webber omschrijft Newey in drie woorden: 'Dat is de impact die hij kan hebben

Webber omschrijft Newey in drie woorden: 'Dat is de impact die hij kan hebben

De grootste transfer van dit jaar leek met afstand die van Lewis Hamilton naar Ferrari te worden, toch hebben we vorige week een nieuwe kandidaat gekregen voor de transfer van 2024. Adrian Newey tekende bij het team van Aston Martin en dit zorgde voor veel opspraak in de paddock. Newey staat erom bekend dat hij overal, waar dan ook, succes brengt. De 65-jarige Brit kan hierdoor regelmatig op lofzang rekenen van voormalig collega's, zo ook van oud-Red Bull-coureur Mark Webber.

De topontwerper vertrok eerder dit seizoen bij het team van Red Bull. Lange tijd werd er gespeculeerd over een stap naar het team van Ferrari of een terugkeer naar het team van Williams, waar hij in de jaren 90 al furore maakte met meerdere wereldtitels. Uiteindelijk werd het toch het team van Aston Martin, nadat Lawrence Stroll hem ook een gedeelte van de aandelen afstond. Dit in combinatie met de gloednieuwe faciliteiten van het Britse team wist Newey te overtuigen. Ook benadrukte de Brit zelf toe te zijn aan een 'nieuwe uitdaging'.

Voormalig collega

Na een lange samenwerking met Red Bull was de Brit toe aan wat nieuws. Een van zijn voormalig collega's bij dit team is de Australische coureur Mark Webber. Waar velen het vaak hebben over zijn successen bij grote teams, heeft Webber het over Neweys tijd bij Leighton House. 'Hij was daar echt heel succesvol. En dat echt met weinig budget,' stelt Webber. 'Hij wist een pijlsnelle auto te ontwikkelen die de wereld van de Formule 1 echt opschudde.' Newey maakte eind jaren 80 naam voor zichzelf door meerdere podiums te behalen met Leighton House, een team dat slechts uit 50 mensen bestond.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Webber vertelt krachten van Newey: 'Daar was hij echt succesvol mee'
Adrian Newey werd vorige week aangekondigd bij het team van Aston Martin.

Webber heeft zelf zeven jaar lang samengewerkt met de topontwerper. De Australiër weet precies wat voor impact Newey kan hebben op een team. Om een vergelijking te maken met de voetbalwereld roept Webber: 'Hij heeft meer bekers gewonnen dan Pep Guardiola!', grapt Webber. De voormalig Red Bull-coureur kan de ontwerper in drie woorden omschrijven: 'Zijn bescheidenheid, zijn bereidheid om te werken, zijn duidelijkheid,' zo zegt Webber. 'Newey, in deze paddock, hij kan zoveel impact hebben.'

Ook Aston Martin-teambaas Mike Krack is benieuwd naar de impact van Newey. 'We moeten zijn inspiratie gebruiken om andere mensen te kunnen strikken voor ons team,' zo stelt Krack. 'We moeten blijven groeien, daar kunnen we Adrian zijn expertise enorm goed bij gebruiken,' concludeert de Luxemburger.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws