Villeneuve vergelijkt: 'Hamilton heeft nog nooit zo'n jaar gehad als Verstappen' Opinie
Opinie

Villeneuve vergelijkt: 'Hamilton heeft nog nooit zo'n jaar gehad als Verstappen'

Villeneuve vergelijkt: 'Hamilton heeft nog nooit zo'n jaar gehad als Verstappen'

Oud-kampioen Jacques Villeneuve vergelijkt Lewis Hamilton met Max Verstappen en geeft aan dat Hamilton nog nooit een Formule 1-seizoen heeft gehad zoals Verstappen. Daarbij wijst hij vooral naar de vele ups en downs die de recordkampioen dit seizoen doormaakt. Een seizoen als Verstappen in 2023 bijvoorbeeld had, of zelfs dit jaar, heeft Hamilton naar zijn idee nog nooit gehad.

Inmiddels zijn we alweer over de helft van het 2024-seizoen en gaat het aanzienlijk beter met Mercedes en met Hamilton. De zevenvoudig wereldkampioen pakte zijn eerste overwinning sinds de Grand Prix van Saoedi-Arabië in 2021 en wist die zege te behalen in Silverstone, tijdens zijn thuisrace. In België erfde hij de zege van teamgenoot George Russell, die werd gediskwalificeerd nadat zijn auto onder het minimumgewicht bleek te zitten. Met het ingaan van de zomerstop is het verschil tussen hem en Russell slechts 34 punten, wat bevestigt dat hij in staat is om het tij te keren.

Echter gelooft Villeneuve dat zijn situatie risico's met zich meebrengt. 'In alle seizoenen die hij heeft gereden, heeft Hamilton veel ups en downs gehad', zegt de Canadees tegenover InstantCasino. 'Hij heeft nooit een seizoen gehad als Max Verstappen. Hamilton heeft altijd last gehad van die ups en downs in zijn gemoedstoestand. Misschien is het een gebrek aan zelfvertrouwen, maar dat weet ik niet zeker', denkt de oud-kampioen. 'Voor Hamilton zal zijn tijd bij Ferrari een emotionele achtbaan worden. Hij oogt erg emotioneel over hoe hij rijdt, en dat beïnvloedt hem behoorlijk', aldus Villeneuve.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

max verstappen spanje win grappig lewis hamilton perscofnerentie
Villeneuve denkt niet dat Hamilton ooit zo'n seizoen heeft gehad als Verstappen.

'Verstappen heeft een stap vooruit moeten zetten'

Villeneuve denkt tevens dat Hamilton nooit zo'n jaar heeft gehad als Verstappen omdat de Brit nooit alleen een team vooruit heeft moeten helpen. Hamilton reed bij Mercedes een tijdje naast Nico Rosberg, die een sterke teamgenoot vormde. Daarna kreeg hij Valtteri Bottas als teamgenoot, die ook constant bij hem in de buurt zat. Hetzelfde geldt voor Russell. De verschillen tussen Verstappen en zijn teamgenoot zijn veel groter, aldus Villeneuve. 'De relatie tussen Jos Verstappen en Christian Horner is niet goed', wijst de Canadees kort aan. 'Maar we weten hoe Verstappen denkt: hij wil een auto die wint. Het lijkt erop dat hij verder is gegaan na het verhaal aan het begin van het seizoen', vervolgt Villeneuve.

'Ik denk dat zowel Max als Red Bull weten dat ze elkaar nodig hebben om succesvol te zijn. Ze zullen bereid zijn om de recente tegenslagen achter zich te laten', hoopt de oud-kampioen. Verstappen heeft al vier races niet kunnen winnen, maar heeft telkens het maximale eruit weten te halen. Daarom gaat hij nog steeds aan kop in het kampioenschap en loopt hij zelfs uit. In het constructeurskampioenschap is het een ander verhaal. 'De situatie van Pérez wordt niet goed beoordeeld. Ik denk niet dat Pérez slechter is dan twee jaar geleden, maar Verstappen heeft nog een stap vooruit moeten zetten', wijst Villeneuve aan.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

max verstappen regen belgie
Naar het idee van Villeneuve heeft Verstappen nog een stap moeten zetten in 2024.

Villeneuve ziet een eerdere versie van Verstappen terug

Daarbij looft de Canadees de drievoudig wereldkampioen dat hij de lat voor zichzelf nog hoger heeft kunnen leggen. 'Pérez vindt het veel moeilijker om in deze auto te rijden, net als Verstappen zelf. Maar we zien dit jaar de Verstappen die in 2021 zijn eerste kampioenschap won', zegt Villeneuve. Momenteel heeft de Nederlander een voorsprong van 78 punten op Lando Norris, die tweede staat in het kampioenschap. Verstappen hoopt er in Zandvoort na de zomerstop ongetwijfeld een Nederlands feestje van te maken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws