Verstappen en Pérez kunnen weer hopen: 'Vanaf daar zal dat een waardevol voordeel zijn' Opinie
Opinie

Verstappen en Pérez kunnen weer hopen: 'Vanaf daar zal dat een waardevol voordeel zijn'

Verstappen en Pérez kunnen weer hopen: 'Vanaf daar zal dat een waardevol voordeel zijn'

Mark Hughes denkt dat Red Bull Racing voorzichtig positief kan zijn over zijn kansen tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan. Max Verstappen en Sergio Pérez konden twee prima trainingen verrijden, wat er op zou kunnen duiden dat Red Bull wat competitiviteit gevonden heeft. Bovendien ziet Hughes dat de Oostenrijkse renstal mogelijk een klein voordeel heeft ten opzichte van de concurrentie.

Na een ontluisterende Grand Prix van Italië wil Red Bull terugslaan op het Baku City Circuit. De eerste trainingen waren in ieder geval bemoedigend voor Verstappen en Pérez. Verstappen was de snelste tijdens de eerste vrije training, terwijl Pérez de tweede tijd noteerde in de laatste sessie van de vrijdag. Het gevoel binnen de Oostenrijkse renstal is alweer een stuk beter. Red Bull lijkt nog niet de snelste te zijn voor de zondag, maar desondanks lijkt de regerend wereldkampioen weer een stuk competitiever te zijn.

'Red Bull zit er hier weer bij', is de conclusie van Hughes bij The Race naar aanleiding van de trainingen. Het lijkt een gevecht te gaan worden tussen vier teams, aangezien ook McLaren, Ferrari en Mercedes sterk waren. 'De RB20 is een veel competitievere auto dan in Monza het geval was. Hoeveel daarvan te danken is aan de herziene vloer en diffuser en hoeveel aan de kenmerken van het circuit, is onmogelijk te zeggen, maar wat het gemeen heeft met de Ferrari is zijn geschiktheid voor langzame bochten.'

Red Bull lijkt alleen maar te hoeven finetunen

Het Baku City Circuit heeft ook maar weinig variatie in het type bochten, waardoor het voor Red Bull makkelijker moet zijn om een goede balans te vinden. De afgelopen maanden klaagden Verstappen en Pérez over de balans in de RB20, maar Red Bull zou de problemen hebben gevonden. Er ligt nog geen duidelijke oplossing klaar voor Verstappen en Pérez, maar de nieuwe vloer lijkt voorlopig zijn vruchten af te werpen. Daarnaast was de RB20 snel in de bochtige gedeeltes, aangezien het team de high downforce-vleugel heeft meegenomen die het ook op Spa-Francorchamps gebruikte.

Desondanks waren er wel nog klachten van Verstappen. Dat zou echter ook met het circuit te maken kunnen hebben. Het Baku City Circuit was aan het begin van de vrijdag heel erg vuil, waardoor er nog geen snelle tijden neergezet konden worden. Toch klaagde Verstappen hier en daar over onderstuur. Daarnaast had Verstappen soms moeite om de auto gestopt te krijgen. Hierdoor schoot de drievoudig wereldkampioen een paar keer rechtdoor en had Verstappen op één moment mazzel dat hij de muur niet raakte.

Toch is er geen reden tot paniek. Pérez was tijdens de tweede vrije training wel de snelste Red Bull-coureur, maar er gloort voldoende hoop aan de horizon voor Verstappen. 'Pérez houdt van deze plek en had vorig jaar de overhand op Verstappen. Met wat verdere verfijning in de Verstappen-garage is er alle reden om te geloven dat beide Red Bulls zullen meedoen voor poleposition – en vanaf daar zal hun relatief grote vleugel een waardevol voordeel zijn voor de bandenslijtage', aldus Hughes.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws