Steiner looft geduldige Lawson: 'Een slimme jongen, een beetje als Piastri' Opinie
Opinie

Steiner looft geduldige Lawson: 'Een slimme jongen, een beetje als Piastri'

Steiner looft geduldige Lawson: 'Een slimme jongen, een beetje als Piastri'

Günther Steiner snapt de keuze die Red Bull Racing en Visa Cash App RB hebben gemaakt omtrent de rijderswissel. Daniel Ricciardo kon zijn missie niet voltooien en Steiner heeft het volste vertrouwen in Liam Lawson. De voormalig teambaas prijst het geduld van de jonge coureur en hij verwacht dat Lawson de leiding van Red Bull nog wat kopzorgen kan geven.

Na de Grand Prix van Singapore was het geen geheim meer dat Ricciardo de Formule 1 zou verlaten en dat Lawson zijn plekje over zou nemen. De Australiër stond met veel pijn in zijn gezicht voor de camera's van de verschillende media en hij leek toen al afscheid te nemen. Enkele dagen na de race van zondag maakten Red Bull en RB het nieuws wereldkundig. Ricciardo werd nog voor een speciaal doel naar de Formule 1 gehaald, maar de meervoudig racewinnaar wist niet te slagen in zijn missie.

'Er werd ook over gesproken dat Daniel weleens Pérez zou kunnen vervangen bij Red Bull – en toen werd duidelijk dat dit niet zou gebeuren', schrijft Steiner in zijn column voor Formula1.com. 'Dus het is geen grote verrassing dat Liam nu komt. Hij deed vorig jaar goed werk toen hij voor vijf races inviel voor Daniel', vervolgt de voormalig teambaas. Vorig jaar brak Ricciardo zijn hand tijdens het raceweekend op Zandvoort. Lawson wist dus indruk te maken en hij scoorde punten tijdens het Grand Prix-weekend in Singapore.

De roep om Lawson werd steeds duidelijker gedurende het huidige seizoen. De Nieuw-Zeelander werd niet alleen maar genoemd als potentiële vervanger van Ricciardo, maar ook als vervanger van Sergio Pérez. 'Ik denk dat Red Bull wist dat, als ze Liam volgend jaar niet in een auto zouden zetten, hij ergens anders naartoe had kunnen gaan. Hij liet vorig jaar zien wat hij kon en ze wilden hem niet verliezen. Dat het team hem nu inzet helpt Red Bull om hem te beoordelen voor volgend jaar.'

Steiner looft geduldige Lawson

Lawson moest dus wel even geduldig zijn voordat hij een permanente kans zou krijgen. De coureur heeft zijn wensen nooit onder stoelen of banken geschoven, maar hij bleef altijd rustig. Steiner looft het geduld van de jonge coureur dan ook. 'Hij is een slimme jongen, een beetje zoals Oscar Piastri. Hij wacht op zijn kans, houdt zijn mond, is niet kritisch over dingen, en leert gewoon. Ik denk dat hij goed voorbereid is om nu in te stappen.'

Lawson heeft veel simulatorwerk gedaan en deze voorbereiding moet ervoor zorgen dat hij de leiding van Red Bull nog wat hoofdbrekens kan opleveren als de coureur in de RB-bolide stapt. 'Door Liam in te brengen, kunnen ze hem vergelijken met Yuki Tsunoda en zien of hij goed genoeg is om naar Red Bull te gaan als ze Sergio Pérez moeten vervangen. Uiteindelijk is je verantwoordelijkheid als teambaas om er alles aan te doen om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke coureur in de auto hebt. Dat betekent dat je soms moeilijke beslissingen moet nemen', aldus Steiner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws