Schumacher ziet Verstappen vertrekken bij Red Bull: 'Daar heeft hij het geduld niet voor' Opinie
Opinie

Schumacher ziet Verstappen vertrekken bij Red Bull: 'Daar heeft hij het geduld niet voor'

Schumacher ziet Verstappen vertrekken bij Red Bull: 'Daar heeft hij het geduld niet voor'

Er wordt, ondanks de aankondiging van Andrea Kimi Antonelli, nog altijd volop gesproken over een mogelijke overstap van Max Verstappen naar het team van Mercedes. Ook Ralf Schumacher ziet de regerend wereldkampioen in 2026 nog wel naar de Duitse renstal vertrekken en dat gaat volgens de voormalig Formule 1-coureur mogelijk verder dan enkel de prestaties van Red Bull Racing.

Dankzij een dominante start van het 2024-seizoen gaat Verstappen nog altijd ruim aan de leiding in het rijdersklassement, maar in de afgelopen races heeft Lando Norris telkens wat van de grote voorsprong van de Nederlander af weten te knabbelen. Verstappen stelde enkele weken geleden al dat het tijd was dat bepaalde mensen bij Red Bull eens wakker zouden moeten worden en de ontevredenheid van de WK-leider was voer voor media en analisten. Gaat Verstappen zijn contract bij de kampioensformatie wel uitdienen of gaat hij zijn geluk elders beproeven?

Verschillende prominenten uit de sport en journalisten denken in ieder geval dat de toekomst van Verstappen niet bij Red Bull, maar bij Mercedes ligt. Volgens onder meer het Duitse F1-Insider heeft de renstal van teambaas Toto Wolff namelijk goede papieren om Verstappen voor 2026 te contracteren. Ook Schumacher sluit een dergelijke overeenkomst allerminst uit. 'Ik ben van mening dat zijn toekomst nog niet in steen gebeiteld is', wordt de broer van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher geciteerd door de Kronen Zeitung.

Omdat ik denk dat hij geen geduld heeft en daar niet voor altijd zal blijven', licht de Duitse oud-coureur zijn opmerking toe. 'En zoals ik het heb gehoord, heeft men bij Mercedes gezegd: we hebben altijd een plekje voor je (Verstappen, red.)', aldus Schumacher, die denkt dat de recente ontevredenheid van Verstappen over de gang van zaken bij Red Bull dan ook veelzeggend is.

Financiële gevolgen

Van Verstappen is bekend dat hij altijd wil winnen en dat is momenteel niet mogelijk met de RB20. Sterker nog: zelfs podiumplaatsen zijn in de afgelopen raceweekenden een behoorlijke uitdaging gebleken. Er wordt aangenomen dat een mogelijk vertrek bij Red Bull dan ook vooral te maken heeft met het uitblijven van de gewenste sportieve prestaties, maar Schumacher denkt dat mogelijk ook een andere factor meespeelt in de beslissing van de Nederlander. 'Er wordt verwacht dat hij een miljoen euro verliest voor elke race die hij niet wint. Dat is ongelooflijk. Dat is veel geld dat door zijn vingers glipt, naast het feit dat het op sportief gebied ook niet meer goed gaat', aldus Schumacher.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws