Schumacher maakt vergelijking tussen Briatore en Marko: 'Hij komt scherper over' Opinie
Opinie

Schumacher maakt vergelijking tussen Briatore en Marko: 'Hij komt scherper over'

Schumacher maakt vergelijking tussen Briatore en Marko: 'Hij komt scherper over'

Flavio Briatore is sinds mei dit jaar weer betrokken bij het team van Alpine, voorheen Renault. De Italiaan was in het verleden succesvol bij de renstal en won er meerdere wereldtitels. In 2009 werd hij verbannen als teambaas na 'crashgate', wat gebeurde in Singapore 2008. Toch is hij nu dus terug bij Alpine, en hij maakt geen geheim van zijn aspiraties om het team weer terug naar de top te brengen. Ralf Schumacher verwacht echter dat Briatore het niet makkelijk gaat krijgen, ook gezien zijn leeftijd.

Schumacher is fan van zijn persoonlijkheid, maar betwijfelt of hij daadwerkelijk het verschil gaat maken voor de Franse renstal. 'Ik denk dat de manier van een team leiden nog steeds hetzelfde is. En ik denk dat dat goed is. Hij is overal van vrijgesproken. Dus ik denk niet dat het wenselijk is om daar keer op keer over te beginnen', stelt Schumacher in gesprek met Formel1.de. 'Laat ik het anders zeggen. Hij is gestraft, maar ik weet niet, ik vind het een hele aardige vent met veel charisma.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Schumacher maakt vergelijking tussen Briatore en Marko: 'Hij komt scherper over'
Christian Horner samen met Flavio Briatore

Volgens de Duitse racewinnaar is er wel een andere factor die Briatore tegen kan gaan zitten: zijn leeftijd. 'Hij is natuurlijk niet meer de jongste, en dat kan je ook wel merken. Ik hoop dat hij het volhoudt, want het kost ongelofelijk veel moeite om heel de wereld af te reizen', zo legt Schumacher uit over de intussen 74-jarige Italiaan.

Vergelijking met Marko

Helmut Marko is ook al aardig op leeftijd, maar komt nog altijd scherp uit de hoek tijdens interviews en andere momenten. Schumacher vergelijkt de twee: 'Als ik zou moeten zeggen wie jonger is tussen Dr. Marko en Flavio, dan heb ik het idee dat Marko de frissere indruk op mij maakt, terwijl hij wel iets ouder is, of veel ouder', zegt Schumacher met een kleine lach.

'Het goede is dat er mensen zijn die goed op Flavio letten, daar ben ik zeker van. Hij zei ook in een interview met Sky, geef me twee jaar en dan gaat het werken. Dat is toch bewonderenswaardig? Hij is al zo lang met de Formule 1 bezig dat hij zich op zijn gemak voelt in deze positie. Het wordt wel een uitdaging om alles voor elkaar te krijgen op deze leeftijd. De meeste zouden zeggen, ik blijf lekker thuis, voor het geld hoef ik het niet meer te doen. Maar Flavio heeft gewoon zoiets van: ik ga het weer doen. Het is Formule 1.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws