Plooij denkt dat situatie Verstappen beter is dan het lijkt: 'Dat testte Verstappen nu' Opinie
Opinie

Plooij denkt dat situatie Verstappen beter is dan het lijkt: 'Dat testte Verstappen nu'

Plooij denkt dat situatie Verstappen beter is dan het lijkt: 'Dat testte Verstappen nu'

Jack Plooij heeft opgewonden gereageerd op het feit dat Max Verstappen een taakstraf heeft gekregen voor het gebruiken van een krachtterm in de FIA-persconferentie. De verslaggever van Ziggo Sport meent daarnaast dat het weekend van Verstappen dan wel niet sterk overkomt, maar dat het in realiteit niet zo erg is als de uitslag doet vermoeden.

Bij het Ziggo Sport Race Café reageerde Plooij eerst op de taakstraf van zijn landgenoot. 'Het slaat toch volledig de plank mis? Vloeken is zinloos als ik tegen jou zeg: F*** you! Dat is niet goed', beseft Plooij, die er weinig verkeerds in ziet als Verstappen niemand uitscheldt. 'Nee, wat moet hij dan zeggen? Allememaggies, het gaat niet goed! Dat slaat toch ook nergens op?' Verstappen gaf zelf ook al aan dat hij de huidige gang van zaken behoorlijk bizar vond.

Verstappen bezig met testwerk?

Plooij gaat vervolgens over op de kansen voor dit weekend. Verstappen sloot de twee trainingssessies als vierde en vijftiende af. 'We moeten het wel een klein beetje relativeren. In die tweede vrije training stond Max vijftiende, maar als hij alles aan elkaar had kunnen knopen, had hij echt wel in de buurt van Sergio Pérez moeten en kunnen staan', zegt Plooij over de Mexicaan, die achtste werd op bijna negen tienden achterstand. 'Max heeft heel veel op harde banden gereden. De anderen reden veel op geel en rood, en hadden waarschijnlijk minder brandstof aan boord, maar dat weet je niet precies.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Plooij: 'Dat testte Verstappen nu, dus het is minder erg dan het uitziet'
Verstappen raast door de straten van Singapore.

Plooij vermoedt dat er een logische verklaring was voor het feit dat Verstappen een halve seconde achter Pérez stond. 'Ik denk dat Max heel erg aan het kijken was naar hoe de auto zich gedraagt als die lichter wordt. Hij klaagde erover dat het niet goed gaat als de auto lichter wordt, dus dat testte hij nu. Ik denk dus dat het minder erg is dan dat het nu uitziet', benadrukt Plooij. 'In de eerste vrije training reed hij op rood, en zat hij er goed bij. In de tweede vrije training heeft hij aan het einde nog geprobeerd om een snelle ronde te rijden, maar dat is niet gelukt. De long run van Max, op de witte band, zag er in het begin wel goed uit', vindt de pitreporter van Ziggo Sport.

Oplossing nadert

Plooij geeft wel toe dat hij denkt dat een podiumplek voor Verstappen dit weekend buiten bereik blijft, maar denkt dat dit het laatste weekend afzien is voor de Limburger. 'Dat denk ik wel. Ik denk dat er straks nog licht aan het einde van de tunnel komt', zegt Plooij, waarmee hij verwijst naar de verwachte upgrade in Austin. 'Als ze het hoofd koel houden... Ze zijn op de goede weg, dus die resultaten komen nog wel. Dat zegt Sergio Pérez, en dat roept iedereen van het team, behalve Max. Hij vindt dat het niet snel genoeg gaat. Pérez en Max hebben allebei gezegd dat ze nu weten waar het probleem zit, dus ze kunnen het nu aanpakken.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws