Palmer rekende op gevecht tussen Verstappen en Hamilton: 'Maar Max gaf hem geen kans' Opinie
Opinie

Palmer rekende op gevecht tussen Verstappen en Hamilton: 'Maar Max gaf hem geen kans'

Palmer rekende op gevecht tussen Verstappen en Hamilton: 'Maar Max gaf hem geen kans'

Het gevecht om de leidende positie in de Grand Prix van Hongarije was al na een paar honderd meter voorbij. Max Verstappen had een betere start dan Lewis Hamilton, passeerde zijn tegenstander in de eerste bocht en verdween aan de horizon. Jolyon Palmer kan er in zijn analyse bij F1TV dan ook niet veel meer van maken. Het gevecht om de tweede plaats was daarentegen een stuk interessanter.

Op zaterdag moest Verstappen de poleposition met minimaal verschil laten aan zijn grote rivaal van 2021. Met Hamilton voor Verstappen beloofde het een interessante start te worden. Velen hoopten op een mooi gevecht, een strijd die er niet kwam. 'Ik had verwacht dat Hamilton er hard voor zou vechten bij de start en ik ben er zeker van dat hij dat ook gedaan zou hebben als hij dat had gekund, maar Verstappen gaf hem geen kans', opent Palmer zijn analyse. 'Max (Verstappen, red.) zat er al heel snel naast en er was niks wat Hamilton nog had kunnen doen.'

Daarmee was de strijd om de overwinning eigenlijk al gedaan voordat deze goed en wel was begonnen. 'Verstappen nam de leiding in de eerste bocht en verdween aan de horizon. Hij had een gigantische voorsprong, zei dat de auto heerlijk was om in te rijden en ze hebben een nieuw record gevestigd. Fantastisch gedaan van Verstappen en Red Bull', vindt Palmer.

Strategie McLaren

Verstappen ging wat wijd in de eerste bocht, waardoor ook Hamilton naar buiten werd gedwongen. Oscar Piastri profiteerde daarvan en ook Lando Norris ging vervolgens direct buitenom bij Hamilton in bocht twee. Dat was volgens Palmer een belangrijke actie. 'Die inhaalactie was van cruciaal belang. Het gaf McLaren heel veel strategische mogelijkheden.'

McLaren haalde Norris vervolgens als eerste binnen voor zijn pitstop, terwijl de Brit achter zijn teamgenoot reed. Normaal gesproken krijgt de coureur die voorop ligt de eerste call, maar door de stop van Hamilton even daarvoor was het volgens Palmer de juiste keuze om Norris eerst naar binnen te roepen. 'Als ze Piastri eerst naar binnen hadden gehaald, dan had Norris mogelijk zijn positie aan Hamilton verloren. McLaren moest de verstandige keuze maken en Lando naar binnen roepen. Norris reed maar twee seconden achter Piastri en hij wist een undercut op Piastri te realiseren. Norris wist dat zijn outlap belangrijk was en hij gebruikte alle energie uit de batterij op het rechte stuk. Misschien heeft dit de race van McLaren wel gered en heeft het ze de tweede plaats opgeleverd', aldus Palmer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws