Oud-coureur met lofzang voor Verstappen: 'Enorm volwassen en betrouwbaar' Opinie
Opinie

Oud-coureur met lofzang voor Verstappen: 'Enorm volwassen en betrouwbaar'

Oud-coureur met lofzang voor Verstappen: 'Enorm volwassen en betrouwbaar'

Jarno Trulli is een van de meest ervaren coureurs ooit in de Formule 1, maar de Italiaan laat de afgelopen jaren nog maar zelden van zich horen. De 50-jarige is tegenwoordig wijnmaker, maar maakte voor Speedweek wel tijd voor een interview. Daarbij sprak de oud-coureur met name over Ferrari en over de titelstrijd tussen Lando Norris en Max Verstappen.

Hoewel Trulli zelf nooit voor Ferrari mocht rijden, en in 2003 en 2004 als Renault-coureur zelf een van de voornaamste tegenstanders was van de Italiaanse renstal, heeft Ferrari uiteraard een warm plekje in het hart van Trulli. 'Iedereen bekritiseert Ferrari altijd, maar het probleem is dat er maar één team kan winnen in de Formule 1. Ondanks alle ups and downs, is Ferrari altijd een topteam gebleven door de jaren heen', geeft de voormalige coureur van Minardi, Prost, Jordan, Renault, Toyota, en Lotus aan.

Toekomstperspectief Ferrari

Ferrari staat dit jaar derde in het constructeurskampioenschap, maar won wel al drie races. Trulli verwacht dat Ferrari alleen maar competitiever gaat worden. 'Ferrari kan ook weer terugkeren naar de absolute top, mede dankzij de uitstekende coureurs. Met Lewis Hamilton kan je er haast niet naast zitten, maar ik denk dat Carlos Sainz het in 2025 ook goed gedaan zou hebben in een Ferrari. Ik heb wel medelijden met Carlos, want hij had een plekje bij een topteam verdiend na 2024, maar zo werkt de Formule 1 nu eenmaal. Dat heb ik zelf ook vaak genoeg meegemaakt: je wordt een slachtoffer van de keuzes van anderen, onafhankelijk ervan of dat nu wel of niet eerlijk is', aldus de man die slechts één Grand Prix won: de race in Monaco in 2004.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

fred vasseur ferrari gp nederland zondag 2024
Frédéric Vasseur wil Ferrari weer naar wereldtitels leiden.

Trulli vreest ervoor dat Sainz komend seizoen moet toezien hoe zijn voormalige werkgever het uitstekend voor elkaar heeft. 'Ferrari is bezig met het bouwen van een geweldig team. Teambaas Frédéric Vasseur doet het ook uitstekend. Ferrari heeft een goed seizoen gehad, en een aantal races gewonnen. Ook strategisch hebben ze solide werk geleverd, en dat was in de afgelopen jaren wel eens anders', weet Trulli.

Hamilton versus Leclerc

Als het over Ferrari gaat, krijgt Trulli dan ook de onvermijdelijke vraag: wie gaat de strijd tussen Hamilton en Leclerc winnen. 'Leclerc heeft in eerste instantie een voordeel, omdat hij Ferrari door en door kent, maar ik denk dat hij alleen maar sterker wordt door de komst van Lewis Hamilton. Als Charles erin slaagt om een zevenvoudig wereldkampioen te verslaan, dan bewijst hij dat hij goed genoeg is om de titel te winnen', zegt Trulli over de 27-jarige Monegask.

Leclerc heeft eerder ook al viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel als teamgenoot gehad, en versloeg de Duitser in 2020 ook ruim. 'Dat is precies waarom ik zelf altijd de sterkst mogelijke teamgenoot wilde hebben', aldus de Italiaan, die onder meer latere wereldkampioenen Fernando Alonso en Jenson Button als teamgenoten had. 'Zo kon ik laten zien hoe goed ik was, onafhankelijk van hoe goed de auto was. Hamilton zal Leclerc pushen', weet Trulli.

Titelstrijd

Tot slot laat Trulli zijn licht schijnen op de strijd om de coureurstitel, waarbij Max Verstappen vooral Lando Norris in de gaten moet houden. Trulli hoeft geen moment te twijfelen als hem gevraagd wordt welke van beide coureurs momenteel sterker is. 'Max is enorm volwassen, en heeft de kalmte van een drievoudig wereldkampioen. Lando Norris is wel snel, maar hij is als coureur niet zo compleet als Verstappen. Norris heeft ook een paar keer races niet gewonnen, terwijl hij wel de snelste auto had. Hij maakt te vaak fouten aan het begin van de races. Als hij de titel van Verstappen wil afpakken, moet hij dit veranderen.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Oud-coureur met lofzang voor Verstappen: 'Enorm volwassen en betrouwbaar'
Jarno Trulli in de Toyota in Bahrein.

Trulli lijkt er dan ook op te rekenen dat Verstappen zijn vierde wereldtitel gaat pakken. 'Max heeft nog een ruime voorsprong, dankzij zijn sterke start van het seizoen. Max is betrouwbaar, en haalt het maximale uit elke race. Met zijn achterstand, is het voor Norris heel lastig om dit jaar nog wereldkampioen te worden. Lando moet perfect presteren, en hopen dat zijn rivaal pech tegenkomt.'

Wedden op de Eredivisie dit weekend? Pak nu een booster! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws