Oud-coureur reageert op felle verdedigende acties Verstappen: 'Dat mag hij doen' Opinie
Opinie

Oud-coureur reageert op felle verdedigende acties Verstappen: 'Dat mag hij doen'

Oud-coureur reageert op felle verdedigende acties Verstappen: 'Dat mag hij doen'

Christian Danner is van mening dat Lando Norris in het vervolg uit een ander vaatje moet tappen in het gevecht met Red Bull Racing-coureur Max Verstappen. Volgens de voormalig Formule 1-coureur optimaliseerde de Brit zijn kansen niet en dat is met een tegenstander als Verstappen wel nodig. Daarnaast stelt Danner dat de straf voor Norris volledig terecht was en hij licht dit aan de hand van een voorbeeld toe.

Het was voor Norris zaak om in de hoofdrace op het Circuit of the Americas voor Verstappen te eindigen en het gat naar zijn concurrent weer wat te verkleinen. Een dag eerder had hij in de sprintrace immers voor het eerst sinds de zomerstop punten moeten prijsgeven. Het gevecht in de slotfase van de Grand Prix van de Verenigde Staten was voor beide titelpretendenten dan ook van groot belang. Verstappen kwam, na een veelbesproken tijdstraf voor Norris, uiteindelijk als winnaar uit de bus.

Danner zag de Nederlander met zijn rijcapaciteiten het verschil maken en denkt de Duitser ook dat Norris veel meer had kunnen doen. 'Een kleine tip voor Norris', begint Danner in een video van Motorsport-Magazin. 'Op de momenten dat je tijdens een ronde geen DRS hebt, moet je zo dicht als mogelijk op je tegenstander zitten. Je moet je auto heel precies plaatsen, hem (Verstappen, red.) heel goed bestuderen en jezelf afvragen: waar kan ik aanvallen? Wat kan ik doen en hoe zorg ik ervoor dat hij van zijn lijn afwijkt?', stelt Danner, die denkt dat Norris er goed aan zou doen om eens wat advies in te winnen bij een andere voormalig wereldkampioen.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

alonso austin aston martin zondag 1alonso austin aston martin zondag 7
Norris zou volgens Danner eens wat tips moeten vragen aan Alonso.

'Als je ziet hoe Fernando Alonso met zijn tegenstanders omgaat, dan kan Lando misschien aan hem vragen hoe het moet. Alonso reed immers tegen (Michael, red.) Schumacher en hij was beslist niet eenvoudig te passeren', zo weet Danner, die vervolgens weer terugkeert naar de situatie van Norris. 'Je moet dus iets bedenken. En of Lando dat ook deed, dat weet ik niet. Maar hij liep er keer op keer met DRS naartoe, maar had geen enkele kans', suggereert de voormalig coureur dat Norris het wellicht ergens anders had moeten proberen. 'De lijn (van Verstappen bij het uitkomen van bocht elf) werkte en hij (Norris, red.) kwam er steeds te laat bij. Dat betekent dat je moet nadenken over een andere oplossing.'

Straf Norris volledig terecht

Uiteindelijk vond Norris wel een weg langs Verstappen, maar daarbij kleurde de McLaren-coureur niet binnen de lijntjes. De Britse renstal was echter van mening dat Norris door Verstappen buiten de baan werd gedrukt, maar omdat Norris buiten de baan versnelde en zo zijn titelrivaal passeerde, overtrad de Brit de regels. Danner erkent dat Verstappen fel verdedigde, maar daar is volgens de Duitser niets mis mee.

'Verstappen vocht echt met zijn handen en voeten. Maar dat mag hij doen, dat is helemaal prima', ziet Danner geen problemen met de manier waarop de Red Bull-coureur zijn derde positie verdedigde. 'Hij duwde hem niet eens van de baan, dat was het verweer van McLaren. Maar de bocht is van Verstappen. Daarvoor moet je naar de richtlijnen kijken', doelt Danner op het feit dat Verstappen voor Norris zat bij de apex van de bocht.

Danner denkt dat er maar één oplossing is om een dergelijke situatie, zoals de tussen Norris en Verstappen in bocht twaalf, in de toekomst te voorkomen. 'Je moet er een grindbak plaatsen. Als deze er had geweest, dan had Norris deze poging nooit gewaagd. Maar omdat hij wist dat er toch verder niets kon gebeuren, probeert hij het en dan zeg je dat de andere coureur je buiten de baan duwde', aldus Danner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws