Jordan vertelt reden voor vertrek Newey: 'Misschien zag hij iets wat hem van streek maakte' Opinie
Opinie

Jordan vertelt reden voor vertrek Newey: 'Misschien zag hij iets wat hem van streek maakte'

Jordan vertelt reden voor vertrek Newey: 'Misschien zag hij iets wat hem van streek maakte'

Dat Adrian Newey de overstap naar Aston Martin heeft gemaakt, is inmiddels algemeen bekend binnen de paddock. Waarom de Brit weg is gegaan bij Red Bull, blijft voor velen een vraagteken. De topontwerper was succesvol bij Red Bull, maar wilde zijn werk toch elders voortzetten. Eddie Jordan, oud-teambaas van Jordan, weet de vinger op de zere plek te leggen voor de 65-jarige Brit. Jordan is namelijk de manager van Newey en was betrokken bij de onderhandelingen; de Ier hint op de redenen voor het vertrek bij Red Bull.

Aston Martin heeft Newey een monstercontract gegeven en zo hoopt Lawrence Stroll het laatste puzzelstukje gevonden te hebben voor een team dat mee gaat strijden om de overwinningen. Maar waarom ging Newey nou weg bij Red Bull? Jordan vertelt in zijn podcast Formula For Success de potentiële reden achter het abrupte vertrek. 'Misschien zag hij een paar maanden geleden, een jaar geleden, iets wat hem van streek maakte', zo stelt Jordan. 'Een technische overtuiging waar het team naar toe wilde gaan, waar hij het absoluut niet mee eens was.'

Newey niet blij?

Sinds het vertrek van Newey gaat het bergafwaarts met het team van Red Bull. De RB20 kent moeilijkheden met de balans en won sinds juni al geen race meer. Volgens Jordan gaat het echt slecht als zelf Max Verstappen niet meer kan winnen met de auto. 'Als je ziet wat er nu met Max Verstappen gebeurt, zou het dan zo kunnen zijn dat er iets met de auto of in het team is gebeurd waar Adrian niet blij mee was? Ik weet het antwoord niet', vertelt Jordan.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Jordan licht een tipje van de sluier: 'Daar was Newey het niet mee eens'
Adrian Newey, hier nog in dienst van Red Bull.

In de beginfase van dit seizoen was de Red Bull overduidelijk de dominante auto. De eerste races werden met gemak gewonnen door Verstappen. Volgens Jordan is de huidige auto slechts nog maar een schim van de auto die in Bahrein aan de start verscheen. 'Ik weet dat Adrian de auto ontworpen heeft, maar de afgelopen tijd was hij er niet bij om er een geweldige auto van te maken', legt Jordan uit. 'Na de eerste zes races van het seizoen zeiden we: mijn god, dit is een bizar goede auto, maar nu is het helemaal geen bizar goede auto meer.'

Volgens Jordan is Verstappen een slecht referentiekader; we moeten meer op Pérez letten. 'Ik denk dat Checo zijn mannetje staat en de daadwerkelijke snelheid van de auto weerspiegelt. We weten natuurlijk hoe geweldig Max is', zo concludeert de Ier over de problemen met de RB20.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws