Formule 1-commentator snapt keuze van Red Bull wel: 'Lawson is overal snel' Opinie
Opinie

Formule 1-commentator snapt keuze van Red Bull wel: 'Lawson is overal snel'

Formule 1-commentator snapt keuze van Red Bull wel: 'Lawson is overal snel'

Liam Lawson gaat de laatste zes races rijden voor het Visa Cash App Racing Bulls-team, zo ver is intussen bekend. De Nieuw-Zeelander neemt het stoeltje over van Daniel Ricciardo, die op harde wijze de deur werd gewezen door Red Bull. We weten intussen dat Lawson zichzelf goed kan redden in de Formule 1, maar wat is nou zijn grote kwaliteit? Formule 1-commentator Alex Jaques legt uit wat Lawson nou zo goed maakt.

Voor het weekend in Singapore gingen er al veel geruchten over de exit van Ricciardo, maar pas na dit weekend werd daadwerkelijk bevestigd dat Lawson het zitje gaat overnemen vanaf de Grand Prix in Austin. Lawson reed vorig jaar ook al vijf races en presteerde daarin behoorlijk. Volgens Jaques is de grote kwaliteit van Lawson dat het niet uitmaakt in wat voor auto hij zit; de Nieuw-Zeelander is altijd snel. 'Hij heeft een bepaald aanpassingsvermogen. Hij is snel in alles waar hij instapt. Hij ging hard in DTM, hij was snel in Super Formula, hij was snel in de Toyota Racing Series in Nieuw-Zeeland. Intussen heeft hij dan ook grote namen verslagen,' stelt Jaques.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Formule 1-commentator snapt keuze van Red Bull wel: 'Lawson is overal snel'
Liam Lawson.

'Hij is in elke categorie een acht uit tien. Dat heeft ervoor gezorgd dat hij meer aandacht krijgt van teams. Ik denk dat Liam Lawson zich zo goed kan aanpassen. Hij heeft Albon in DTM consequent verslagen, dat is iemand waar iedereen een hoge pet van op heeft,' vervolgt de Britse commentator. 'Ik verwacht dat hij gelijk vanaf het eerste moment gaat presteren. Vorig jaar heeft hij Tsunoda ook al een paar keer verslagen, dus ik denk echt dat hij het gelijk goed gaat doen,' omschrijft Jaques in de Formula For Success-podcast.

Rare situatie

Het is niet alleen een kans om zichzelf in de kijker te rijden voor het team van VCARB voor 2025, maar ook voor het grote Red Bull, aldus Red Bull-teambaas Christian Horner. Volgens Jaques zorgt dit voor een rare situatie voor Lawson. 'Hij komt nu dus in een rare situatie, waarin hij zes races heeft, waar hij zijn hele leven voor gewerkt heeft, waarin hij misschien een contract krijgt bij Racing Bulls, maar ook in het grote Red Bull. Het kan dus zo zijn dat hij volgend jaar in Melbourne geen stoeltje heeft, maar het kan ook dat hij bij Racing Bulls of zelfs bij Red Bull rijdt. Dat is echt een hele bizarre situatie voor hem,' omschrijft Jaques.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws