Doornbos ziet moeilijkheden groeien voor Verstappen: 'Dit hou je geen zeven races vol' Opinie
Opinie

Doornbos ziet moeilijkheden groeien voor Verstappen: 'Dit hou je geen zeven races vol'

Doornbos ziet moeilijkheden groeien voor Verstappen: 'Dit hou je geen zeven races vol'

Op de vrijdag in Bakoe leek Max Verstappen op de weg terug met twee goede vrije trainingen, maar uiteindelijk viel het op zaterdag en zondag alsnog de verkeerde kant op voor Verstappen. De Nederlander reed eigenlijk een uitzichtloze race en leek op een zevende plek af te stevenen, totdat Sergio Pérez en Carlos Sainz in de voorlaatste ronde samen de muur in kletterden. De drievoudig wereldkampioen kwam dus uiteindelijk als vijfde over de streep en beperkte de schade. Volgens Robert Doornbos kan de eindfase van dit seizoen een lastige worden.

Tijdens de race was hij veelal aan het klagen over de boordradio; zijn RB20 was onstabiel en stuiterde over de hobbels. Voormalig Formule 1-coureur Robert Doornbos zag zijn landgenoot ook in moeilijkheden verkeren. 'Hij is blij dat Lando (Norris, red.) maar een paar puntjes is ingelopen, maar dit kan hij eigenlijk geen zeven races lang nog volhouden', stelt Doornbos in Crashen In De Keuken. 'Die auto levert niet, door al die problemen doet hij echt zijn best om zichzelf op de baan te houden. Hij wilde een auto die vloog, nou die heeft hij, de auto vliegt letterlijk over die hobbels heen', vertelt Doornbos. 'Ik weet niet of hij dit vol kan houden op een circuit als Singapore.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Doornbos ziet moeilijkheden groeien voor Verstappen: 'Dit hou je geen zeven races vol'
Max Verstappen kende een moeilijke zondag in Bakoe.

Aanpassing aan de afstelling

Verstappen zelf legde uit dat hij op de zaterdag nog had gekozen voor een aanpassing aan de afstelling. Dit pakte uiteindelijk dus niet goed uit voor de Nederlander, volgens Doornbos had het hierdoor zelfs nog slechter af kunnen lopen. 'Hij heeft wat geprobeerd, dat pakte niet goed uit, dan is dit het resultaat. Uiteindelijk heeft hij dan nog mazzel dat hij vijfde wordt', aldus Doornbos. 'Ze zijn bij Red Bull nog steeds aan het zoeken.'

De situatie van Verstappen en Red Bull blijft vragen oproepen over een eventuele titelstrijd. Wederom liep Lando Norris in op Verstappen. Momenteel is het gat nog 59 punten, en McLaren heeft Red Bull afgelopen weekend gepasseerd in het constructeurskampioenschap. Toch denkt Doornbos dat de rijderstitel wederom voor Verstappen zal zijn dit jaar. 'Met dit tempo en constant andere winnaars, denk ik dat Verstappen alsnog gewoon wereldkampioen wordt dit jaar', concludeert Doornbos. 'Mensen die roepen: waar is Verstappen nou, die kan met een Haas winnen, weten niet hoe de Formule 1 werkt. Het is gewoon niet mogelijk om met deze auto te winnen momenteel, ook voor Max Verstappen dus niet', legt de Nederlander uit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws