Channel 4-verslaggeefster komt superlatieven tekort voor Verstappen: 'Auto bijna verlengde van zijn lichaam' Opinie
Opinie

Channel 4-verslaggeefster komt superlatieven tekort voor Verstappen: 'Auto bijna verlengde van zijn lichaam'

Channel 4-verslaggeefster komt superlatieven tekort voor Verstappen: 'Auto bijna verlengde van zijn lichaam'

Na een minder verlopen kwalificatie, volgde een dag later opnieuw een dominant optreden van Max Verstappen. Zijn zevende achtereenvolgende overwinning was tevens de twaalfde op rij voor Red Bull Racing, dat daarmee een 35 jaar oud record uit de boeken reed. Lee McKenzie, verslaggeefster bij Channel 4, kan zich eigenlijk niet voorstellen dat Red Bull dit jaar nog een keer wordt verslagen.

Het verschil tussen Verstappen en Lando Norris, die de tweede plaats voor zich wist op te eisen in Hongarije, was aan de finish maar liefst 33 seconden. Een enorm verschil. Red Bull en Verstappen zijn momenteel zo oppermachtig dat McKenzie het zich niet kan voorstellen dat een ander team in 2023 nog een zege gaat boeken, al plaatst ze er wel een kanttekening bij.

'Dat is eigenlijk al moeilijk om voor te stellen', reageert McKenzie als haar in de F1 Nation-podcast wordt gevraagd of Red Bull dit jaar nog een keer gaat verliezen. 'Je verwacht dat iemand op een gegeven moment wel eens een technisch probleem heeft of door iemand anders van de baan wordt gereden zoals je vandaag zag bij de start. Daar had Checo (Pérez, red.) of Max (Verstappen, red.) ook bij betrokken kunnen raken. Maar als alles goed gaat, dan zie ik ze niet verliezen.'

Verstappen rijdt in eigen klasse

Sergio Pérez schreef dit jaar nog wel de GP's van Saoedi-Arabië en Azerbeidzjan op zijn naam, maar na de GP van Miami ging het bergafwaarts met de prestaties van de teamgenoot van Verstappen. Waar Pérez het lastig heeft, daar excelleert Verstappen keer op keer. 'Hij rijdt in een auto die bijna een verlengde van zijn lichaam is', spreekt McKenzie vol ontzag over de prestaties van de regerend wereldkampioen in 2023. 'Ze zijn zo in harmonie met elkaar en hij maakt maar zelden een foutje.'

'Zelfs zondag', gaat ze verder. 'Het zag er haast uit of hij zichzelf aan het vermaken was of dat hij zichzelf scherp wilde houden toen hij klaagde over de marbles op het circuit. Was dat nu echt belangrijk genoeg om over boordradio te melden? Het zijn vreemde tijden, maar hij presteert op zo'n ongelofelijk hoog niveau. Hij zit momenteel in zijn eigen klasse. Dat zullen sommige mensen irritant vinden, maar het is wel een feit', besluit de verslaggeefster van Channel 4.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws