Brundle vermoedt slim plannetje van Verstappen: 'Kon sneller rijden dan hij deed' Opinie
Opinie

Brundle vermoedt slim plannetje van Verstappen: 'Kon sneller rijden dan hij deed'

Brundle vermoedt slim plannetje van Verstappen: 'Kon sneller rijden dan hij deed'

Martin Brundle, voormalig Formule 1-coureur en momenteel actief als commentator en analist voor Sky Sports F1, denkt dat het gat tussen McLaren en Red Bull Racing minder groot is dan afgelopen weekend het geval leek te zijn. Brundle vermoedt dat Verstappen vertraagde om zo aan het team duidelijk te maken dat er echt iets moet gebeuren in de strijd met McLaren.

Norris won op dominante wijze, en liep na zijn inhaalactie op Verstappen met ongeveer een halve seconde per ronde uit. Hoewel het weekend van Verstappen niet bepaald overtuigend was, wist de wereldkampioen wel nog een tweede plek te behalen, en zo het puntenverlies ten opzichte van Norris te beperken.

Hield Verstappen in?

Teambaas Christian Horner gaf na de race al aan dat Red Bull heel veel kan leren op basis van het afgelopen raceweekend. Daarbij kan de constructeurskampioen ervan profiteren dat het beide coureurs met verschillende onderdelen de baan opstuurde, en ook met verschillende afstellingen. 'Ik gok dan ook dat hij doelt op de afstelling van de auto, en de strategieën, en alle andere dingen die bij het racen komen kijken', aldus Brundle als hem gevraagd wordt wat Horner geleerd denkt te hebben.

De Britse commentator deelt vervolgens dat hij denkt dat Verstappen met een verborgen agenda in Zandvoort rondreed. 'Ik zou een gokje durven wagen dat Max sneller had kunnen rijden dan hij deed', zo start Brundle zijn theorie op. 'Hij wist al dat hij Lando niet kon verslaan, en door nog een beetje terug te vallen, zorgt hij ervoor dat men op de fabriek weet dat ze echt flink aan de slag moeten. Ik ben hier vrij zeker van', aldus Brundle.

Slechte voorbereiding

Collega Naomi Schiff gaat niet zozeer in op de theorie van Brundle, maar benadrukt wel dat Red Bull beter voorbereid aan de start van een raceweekend moet verschijnen. 'Ze hebben een auto waar het nu niet zo goed mee gaat als in het verleden. Dat moeten ze snel oplossen, want als je zo'n weekend hebt als in Zandvoort, waarbij de sessies onderbroken worden of er veel regen valt, is het lastiger voor Red Bull om de afstelling goed te krijgen. Daar laten ze dan veel op liggen en dan komen ze ook veel snelheid tekort.' Dat Red Bull niet altijd met de juiste afstelling naar het circuit afreist, heeft er vermoedelijk mee te maken dat het team met correlatieproblemen kampt. Daardoor zijn weekenden met weinig voorbereidingstijd ongunstig voor het team van Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws