Britse journalist benadrukt hoe uitzonderlijk seizoen Verstappen is: 'Doet hetzelfde als Mercedes' Opinie
Opinie

Britse journalist benadrukt hoe uitzonderlijk seizoen Verstappen is: 'Doet hetzelfde als Mercedes'

Britse journalist benadrukt hoe uitzonderlijk seizoen Verstappen is: 'Doet hetzelfde als Mercedes'

Max Verstappen zette afgelopen weekend de kroon op een bijzonder dominant seizoen en het succes is volgens ESPN-journalist Laurence Edmondson volledig aan hem te danken. De Red Bull Racing-coureur is dit seizoen van een ander kaliber en om de overmacht van de Nederlander te onderstrepen, maakt de Brit een vergelijking met Mercedes.

Afgelopen weekend stelde Verstappen in Qatar nog tijdens de sprintrace zijn derde wereldtitel veilig. De regerend wereldkampioen reed eigenlijk al in gewonnen positie, maar toen Sergio Pérez door toedoen van Esteban Ocon in de grindbak eindigde, maakte het niet meer uit waar Verstappen zou eindigen. De Nederlander werd uiteindelijk tweede, maar een dag later stelde hij orde op zaken door de hoofdrace op het Lusail International Circuit te winnen.

De overwinning in Qatar was alweer zijn veertiende van het seizoen en met nog vijf races op het programma kan Verstappen in het restant van het seizoen opnieuw een record, ditmaal zijn eigen, breken. De Nederlander is namelijk hard op weg om het record van meeste overwinningen in één seizoen, dat hij vorig jaar zelf naar vijftien stuks tilde, te verbeteren.

Edmondson is lovend over de prestaties van de regerend wereldkampioen en om aan te tonen hoe goed het seizoen van de Nederlander is, wijst hij naar de dominante jaren van Mercedes. 'Het is uitzonderlijk', begint de journalist in de F1 Unlapped-podcast van ESPN. 'Hij heeft nu al veertienmaal gewonnen. Er zijn nog vijf races te gaan, dus hij zou op negentien stuks uit kunnen komen. Het is ongeveer hetzelfde als wat Mercedes als team deed in haar hoogtijdagen. Het is opmerkelijk en volledig verdiend.'

Niveau Verstappen ongeëvenaard

Het woord 'dominant' wordt dit jaar bijzonder vaak gebruikt om de prestaties van Verstappen te omschrijven. De inmiddels drievoudig wereldkampioen steekt het hele jaar al met kop en schouders boven de rest van de grid uit. Datzelfde kan gezegd worden van het team van Red Bull. De Oostenrijkse renstal verwacht de komende jaren echter niet opnieuw zo dominant te zijn. 'Ze willen natuurlijk ook niet arrogant overkomen en zichzelf voor schut zetten', zegt Edmondson. 'Maar de kans dat ze opnieuw zo dominant zijn, is inderdaad niet groot. Er moet zoveel samenkomen om dit voor elkaar te krijgen en dan moet ook de coureur er nog het maximale uit kunnen halen. En dat heeft Max ontzettend goed gedaan.'

Ook dit weekend wist Verstappen zich weer te onderscheiden. 'Waar er verder overal chaos was en coureurs overgaven in hun helm, daar kwam de overwinning van Verstappen eigenlijk nooit in gevaar. Hij is van een ander niveau en dat waardeer ik voor zolang het duurt, maar ik denk dat veel mensen hopen op wat meer strijd volgend jaar', aldus Edmondson.

Stem op F1Maximaal voor Website van het Jaar en maak kans op een PlayStation 5 en veel meer!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws