Chandhok onder de indruk van Verstappen: 'Mag zich nu bij enkele grootheden voegen' Opinie
Opinie

Chandhok onder de indruk van Verstappen: 'Mag zich nu bij enkele grootheden voegen'

Chandhok onder de indruk van Verstappen: 'Mag zich nu bij enkele grootheden voegen'

Karun Chandhok is lovend over de manier waarop Max Verstappen afgelopen weekend zijn derde wereldtitel binnenhaalde. Vrijwel alles stond in Qatar in het teken van het wereldkampioenschap van Verstappen, maar volgens Chandhok was de Nederlander niet de enige rijder, die indruk wist te maken op het Lusail International Circuit.

Voorafgaand aan het raceweekend in Qatar ging het vooral over het naderende kampioenschap van Verstappen. De Nederlander had in de sprintrace op zaterdag al genoeg aan drie punten om in de resterende GP's niet meer achterhaald te kunnen worden. Verstappen won de Sprint weliswaar niet, maar de tweede plek was ruim voldoende om zijn derde wereldtitel in de Formule 1 te kunnen vieren.

Dat Verstappen de titel in Qatar zou grijpen, was ook voor Chandhok niet echt een verrassing, maar het moest eerst nog wel even gebeuren. Veel coureurs ondervonden aan den lijve hoe zwaar de omstandigheden waren in Qatar, maar Verstappen hield het hoofd koel. Niet alleen waren de weersomstandigheden zwaar, ook de track limits speelden een voorname rol gedurende het weekend. Verstappen had daar echter, als één van de weinige coureurs, niets mee van doen.

Chandhok is erg onder de indruk van de manier waarop Verstappen het weekend aanpakte. 'Dit was altijd het weekend dat Verstappen een drievoudig wereldkampioen zou worden. Daar zou alle aandacht naar uitgaan. Ondanks alle chaos scoorde hij 33 punten en werkte hij een uitstekend weekend af. Nu mag hij zich bij enkele grootheden uit de sport voegen', doelt de analist in zijn terugblik bij Sky Sports op het feit dat de Nederlander nu een drievoudig wereldkampioen is.

Piastri leert snel

Verstappen was echter niet de enige coureur die indruk maakte op Chandhok, want ook Oscar Piastri liet op het Lusail International Circuit zien snel te leren. 'Dit was het weekend waarin Piastri bewees één van de beste coureurs van de grid te zijn. Zijn prestaties zijn het hele jaar al indrukwekkend, maar hij vertoonde nog wel wat zwakheden. Zijn racepace in Suzuka is daar een goed voorbeeld van. De overwinning op zaterdag was echter prachtig uitgevoerd en ook zijn racepace op zondag is absoluut indrukwekkend te noemen', aldus Chandhok.

Stem op F1Maximaal voor Website van het Jaar en maak kans op een PlayStation 5 en veel meer!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws