Windsor spreekt Aston Martin-gerucht Verstappen tegen: 'Denk niet dat Stroll dat wil' Opinie
Opinie

Windsor spreekt Aston Martin-gerucht Verstappen tegen: 'Denk niet dat Stroll dat wil'

Windsor spreekt Aston Martin-gerucht Verstappen tegen: 'Denk niet dat Stroll dat wil'

Peter Windsor gelooft weinig van de geruchten dat Lawrence Stroll naast Adrian Newey ook diep in de buidel wil tasten om Max Verstappen naar Aston Martin te halen. De Britse journalist denkt dat de Red Bull Racing-coureur ook helemaal niet binnen de plannen van de steenrijke vader van Lance Stroll past en hij legt uit waarom niet.

Sinds in februari bekend werd dat het achter de schermen rommelt bij Red Bull wordt Verstappen al in verband gebracht met een overstap naar een concurrerend team. Mercedes staat volgens velen al geruime tijd op poleposition om de 26-jarige Nederlander te contracteren, maar volgens het Italiaanse Autosprint heeft ook Stroll senior zijn zinnen gezet op de regerend wereldkampioen. Windsor denkt echter dat de focus van de Canadese eigenaar van Aston Martin op Adrian Newey zal liggen en dat Verstappen vermoedelijk niet in de plannen van Stroll voorkomt.

'Nee, ik denk niet dat hij in deze fase met een eventuele komst van Verstappen bezig is', antwoordt Windsor tijdens zijn livestream op YouTube op de vraag van een kijker of Stroll senior naast Newey ook vol inzet op Verstappen. 'Ik denk dat hij denkt: ik moet (Adrian, red.) Newey hebben en dan zien we wel waar dat toe leidt. En hij wacht af hoe het met Fernando (Alonso, red.) is over een paar seizoenen, hoe snel hij nog is en hoe lang hij nog door wil. Dan kijkt hij wel wie er op dat moment snel is en wellicht is dat dan niet eens Max (Verstappen, red.). Misschien wil hij dan wel Oscar Piastri', speculeert Windsor.

Geen Verstappen?

Verstappen wordt door kenners beschouwd als één van de allerbeste coureurs die de sport ooit heeft gekend en daarom is het zeer aannemelijk dat ieder team graag gebruik zou kunnen maken van de diensten van de drievoudig wereldkampioen. Zo flirtte Mercedes-teambaas Toto Wolff dit seizoen al meer dan eens met de 26-jarige Nederlander. De Oostenrijker maakte er ook nooit een geheim van dat hij er veel voor over heeft om Verstappen naar Brackley te kunnen halen.

Toch denkt Windsor dat Aston Martin, en dan met name eigenaar Stroll, mogelijk een uitzondering is. Volgens de Brit is daar een hele duidelijke reden voor. 'Hij (Stroll senior, red.) wil geen coureur die zijn zoon te veel zal gaan overschaduwen', legt Windsor uit. 'Hij wil immers niet alleen dat zijn zoon Grands Prix wint, maar hij wil ook dat hij wereldkampioen wordt. Hij gelooft oprecht dat zijn zoon daar het talent voor heeft. Daar ben ik van overtuigd. En dat is waar het allemaal om te doen was', doelt Windsor tot slot op het kopen van Aston Martin door de 65-jarige Stroll in de hoop zijn zoon een goede kans op het behalen van de wereldtitel te kunnen geven.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws