Windsor geeft Verstappen gelijk: 'Ik zou daar ook gek van worden' Opinie
Opinie

Windsor geeft Verstappen gelijk: 'Ik zou daar ook gek van worden'

Windsor geeft Verstappen gelijk: 'Ik zou daar ook gek van worden'

Peter Windsor kan zich volledig vinden in de kritiek, die Red Bull Racing-coueur Max Verstappen onlangs uitte op de media. Journalisten stellen volgens de Nederlander hoofdzakelijk saaie en steeds weer terugkerende vragen. De Britse journalist sluit zich daarbij aan en geeft toe dat hij zelf ook 'helemaal gek zou worden' van bepaalde vragen.

Verstappen liet onlangs in de Viaplay-documentaire Off the Beaten Track weten dat hij zo min mogelijk energie in de interviews steekt. De 26-jarige Nederlander gaf aan dat hij begreep dat het onderdeel van de sport is, maar dat hij zich liever op het racen focust. Wat volgens Verstappen wel helpt, is de vraagstelling van de journalisten. Zij stellen doorgaans namelijk 'saaie en steeds dezelfde vragen', zo gaf de drievoudig wereldkampioen te kennen.

Windsor geeft Verstappen gelijk

Tijdens zijn meest recente livestream op YouTube wordt Windsor met de kritiek van Verstappen geconfronteerd. De Britse journalist geeft aan het volledig eens te zijn met de Red Bull-coureur. 'Hij heeft absoluut gelijk', steekt Windsor van wal. 'De meeste vragen zijn vreselijk saai, lachwekkend, zeer voorspelbaar en eigenlijk niet de moeite waard om te beantwoorden', doet Windsor zelf ook een duit in het zakje.

Volgens Windsor ligt dit dus zeker niet aan Verstappen. Het is niet zo dat de Nederlander er pertinent op tegen is om met de media te praten. 'Als ik met Max over normale dingen praat, dan is hij zeer open. Hij praat graag over het racen', neemt de Britse journalist, die daarmee stelt dat de regerend wereldkampioen wel degelijk heel toegankelijk is, het op voor Verstappen. 'Ik zou ook gek worden, en ik denk iedereen wel, van al die onophoudelijke, saaie vragen die daar gesteld worden', doelt Windsor op de gemeenschappelijke persconferenties die ieder F1-weekend op de planning staan.

'Het is zo voorspelbaar', gaat de 72 -jarige Brit verder. 'Eerst worden er twee vragen, die te maken hebben met de race, gesteld en dan komt de derde vraag: hoe zit het met het kampioenschap? En wat kunnen we de volgende race verwachten? En dan nog meer van die troep', kraakt Windsor de vragen van journalisten. 'En als het dan wel over de race gaat, dan klopt er vaak weinig van', haalt hij tot slot uit.

8 claps
4 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws