Voormalig F1-coureur onder de indruk van Norris: 'Liet Verstappen er als een beginner uitzien' Opinie
Opinie

Voormalig F1-coureur onder de indruk van Norris: 'Liet Verstappen er als een beginner uitzien'

Voormalig F1-coureur onder de indruk van Norris: 'Liet Verstappen er als een beginner uitzien'

Het is slechts voor weinig coureurs weggelegd om Max Verstappen in een rechtstreeks gevecht op het circuit te verslaan, maar Lando Norris deed het op overtuigende wijze in Zandvoort. Volgens voormalig F1-coureur Christian Danner liet de McLaren-coureur de Nederlander er zelfs 'als een beginner uitzien'. Bij de Duitser heerst er dan ook geen enkele twijfel: Norris kan dit jaar nog wereldkampioen worden.

Er stond afgelopen weekend geen maat op Norris. De Brit, die in de zomerstop nog hard voor zichzelf was en stelde dat hij nog niet beschikte over de kwaliteiten om wereldkampioen te worden, maakte in de Dutch Grand Prix korte metten met zijn eigen kritiek. Ook Danner was laaiend enthousiast over het optreden van de McLaren-coureur. 'Norris wordt steeds beter. Hij kan dit jaar nog wereldkampioen worden', begint de 66-jarige Duitser, die dieper ingaat op het optreden van de Brit, tegenover Motorsport-Magazin.com.

'Hij (Norris, red.) liet Verstappen er als een beginner uitzien. Ik was erg onder de indruk van de koele manier waarop hij het deed en hoe goed hij zijn actie voorbereid had', doelt de Formule 1-expert op de inhaalactie op Verstappen, die Norris de leiding in de wedstrijd teruggaf. 'Het was echt goed gepland. Dat is precies hoe je het moet doen', aldus de voormalig F1-coureur.

Maar de wijze waarop hij zijn aanval op Verstappen voorbereidde, was niet het enige moment van Norris dat Danner in vervoering bracht. 'Wat echt geweldig was, was de snelste ronde in de laatste ronde van de wedstrijd. Hij deed dat op banden, die niet meer in de best mogelijke staat waren. Norris had de situatie dusdanig onder controle dat hij in de allerlaatste ronde nog een ronde reed die sneller was dan die van Hamilton op zachte banden. Ik was stomverbaasd. Dat overtuigde me', spreekt Danner vol lof over de inmiddels tweevoudig racewinnaar.

Titelstrijd volledig open

De titelstrijd ligt, ondanks de grote voorsprong van Verstappen, volgens Danner nog volledig open. De oud-coureur realiseert zich overigens wel dat zeventig punten nog een enorm verschil is, maar het momentum ligt nu duidelijk bij Norris en McLaren. Als de Britse renstal op het gebied van de starts en de strategie ook nog een stapje weet te zetten, dan wordt het bijzonder moeilijk voor Verstappen, zo denkt Danner. 'Verstappen heeft nog steeds een behoorlijke voorsprong, maar dan wordt het krap. Norris maakt absoluut nog kans op het wereldkampioenschap', herhaalt Danner, die tot slot kort ingaat op de slechte start van Norris, nog maar eens. 'Daar kan de coureur niet veel aan doen. Dat moet men bij McLaren analyseren. Ik denk dat het komt door de motoreigenschappen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws