Windsor deelt vermoedens: 'Dat is ook de reden waarom men vragen heeft over Norris' contract' Opinie
Opinie

Windsor deelt vermoedens: 'Dat is ook de reden waarom men vragen heeft over Norris' contract'

Windsor deelt vermoedens: 'Dat is ook de reden waarom men vragen heeft over Norris' contract'

Voormalig Formule 1-teammanager en Formule 1-journalist Peter Windsor denkt dat het wel eens zo kan zijn dat Mark Webber, oud-coureur en manager van Oscar Piastri, ervoor zorgt dat Piastri bij McLaren nooit zo zal behandeld worden als hij werd behandeld bij Red Bull Racing. Windsor zou het echter wel schokkend vinden als McLaren dat namens Lando Norris heeft geaccepteerd. Hoe dan ook zou het de huidige situatie bij McLaren wel kunnen verklaren, denkt Windsor.

McLaren begon het weekend met een één-twee in de kwalificatie. Met Red Bull Racing op de vierde startrij op zeven tienden achterstand waren de grootste concurrenten vrijwel direct uitgeschakeld. Norris mocht de race vanaf poleposition aanvangen, maar hij kon niet lang van de leiding in de race genieten. De Brit werd in bocht vier ingehaald door zijn teamgenoot, op een moment en op een plek waarop hij het niet verwachtte. Achteraf vond men het vreemd dat er niet van positie werd gewisseld met het oog op de titelstrijd met Verstappen. Die punten die Norris verloor door achter Piastri te eindigen had hij goed kunnen gebruiken.

Windsor denkt er wellicht een verklaring voor te hebben. 'Misschien zien we Oscar dingen doen die Mark (Webber, red.) misschien had willen doen toen hij zich braaf aan de Red Bull-regels hield', zegt Windsor in gesprek met CameronF1 op YouTube. 'Misschien is dat het. Ik weet het niet, het is maar een gok. Mark was een ongelooflijke teamgenoot voor Sebastian Vettel. Hij was vaak snel, zo niet sneller, en toch moest hij vaak achterblijven en de plichtsgetrouwe teamgenoot zijn', weet Windsor. 'En dat deed hij altijd voor het welzijn van het team. Hij is een enorme teamspeler. Maar misschien dat Oscar het nu doet zoals het zou moeten.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Windsor deelt vermoedens: 'Dat is ook de reden waarom men vragen heeft over Norris' contract'
Piastri haalde Norris in in de vierde bocht op Monza.

'Norris en Verstappen zouden goed bij elkaar passen'

CameronF1, de YouTuber met wie Windsor in gesprek is, oppert dat het wel eens zo kan zijn dat er een clausule in het contract van Piastri staat die zegt dat McLaren Piastri niet zo mag behandelen als Red Bull Webber heeft behandeld. 'Ik ben er zeker van dat dat zo is', antwoordt de 72-jarige. 'Mark zou daar zeker voor zijn gegaan. Het is geen verrassing. De schok is dat McLaren dat namens Lando Norris zou accepteren, want eigenlijk hoeft het team zoiets niet te accepteren, maar Lando', vindt Windsor. 'Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom er nog vragen zijn over waarom Lando zijn contract zo lang verlengde, want hij is een stercoureur.'

Windsor denkt dat het niet ondenkbaar is dat Norris op de lijst van Ferrari en Mercedes zou staan. 'En hij zou zeker op de lijst van Red Bull staan. Ik stel me voor dat hij het soort coureur is dat Max bij Red Bull zou accepteren, want hij heeft hersenen, hij is een aardige vent en hij rijdt goed. Hij zou de perfecte tweede coureur naast Max Verstappen', denkt de Brit. Windsor geeft het dilemma om wie de wedstrijd zou winnen in Hongarije grotendeels de schuld voor het dilemma dat ontstond na de Grand Prix van Italië. In Hongarije verzocht de pitmuur van McLaren Norris om langzamer te gaan, omdat ze een fout hadden gemaakt met de strategie, waardoor Piastri zijn eerste zege zou verliezen.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

mclaren gp italie zondag 2024 oscar piastri lando norris charles leclerc ferrari
Wonder boven wonder won McLaren op zondag in Monza niet.

Kostbare punten verloren voor het WK

'Als Norris de Grand Prix van Hongarije had gewonnen, zou hij zeker veel meer in zijn spiegels hebben gekeken en veel meer hebben verdedigd toen Piastri vlak achter hem zat bij de tweede chicane', denkt Windsor. 'Hij zou Piastri gewoon geblokkeerd hebben, en daarmee was het opgelost. En daar begon het allemaal, in Hongarije', gaat hij verder. 'Als je met vuur begint te spelen, zoals zij daar deden, komt dat als een boemerang terug. Nu komt die boemerang terug. Het gebeurde ook al in Spa, met Lando die wijd ging in La Source. Nu gebeurt het hier in Monza.'

Het zijn voor Norris vooral kostbare punten die verloren gingen in de titelstrijd met Verstappen. Momenteel heeft de Brit nog een achterstand van 62 punten. 'Het gaat om de punten, in feit heeft hij er nu al zestien verloren. Misschien zelfs meer als je Spa ook meerekent. Laten we zeggen dat het twintig punten zijn die verloren zijn gegaan. Je zou kunnen zeggen dat Max misschien met meer dan twintig punten het kampioenschap gaat winnen, maar op dit moment, als je McLaren bent, of Lando Norris, zou je zeker twintig punten op zak willen hebben, toch?' aldus Windsor.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws