Villeneuve heeft het plan al helemaal klaar: 'Hij kan Verstappen dan vervangen' Opinie
Opinie

Villeneuve heeft het plan al helemaal klaar: 'Hij kan Verstappen dan vervangen'

Villeneuve heeft het plan al helemaal klaar: 'Hij kan Verstappen dan vervangen'

Oud-kampioen Jacques Villeneuve weet welke coureur het stoeltje van Max Verstappen het beste over kan nemen, mocht de drievoudig wereldkampioen ooit besluiten om Red Bull Racing te verlaten. De laatste paar races en het vertrek van Jonathan Wheatley riepen opnieuw vragen op over de toekomst van Verstappen, terwijl hij zelf de hele tijd zegt dat hij niet van plan is om zomaar te vertrekken.

Na de Grand Prix van Spanje heeft Verstappen geen zeges meer kunnen boeken. De 26-jarige luidde toen ook de noodklok. Hij zei dat Red Bull met meer upgrades moest komen om dezelfde grote stappen te kunnen zetten als McLaren. De Britse renstal was in Hongarije een maatje te groot voor Red Bull. In de kwalificatie kwam Verstappen wat tijd tekort, en in de race kon hij de pace van de McLarens niet bijbenen. In Hongarije barstte de bom even. Verstappen klonk behoorlijk gefrustreerd op de boordradio, waardoor een mediastorm volgde.

Verstappen verzekerde iedereen in België ervan dat alles was uitgepraat en dat het niet nodig is om met de vuist op tafel te slaan. Net toen Verstappen alle vragen over zijn toekomst weer had beantwoord, kwam het volgende nieuws naar buiten: het vertrek van sportief directeur Jonathan Wheatley. Dat is voor sommigen genoeg om opnieuw te speculeren over Verstappens toekomst bij Red Bull. Mocht hij wel besluiten om te gaan, heeft Villeneuve een goede vervanger in gedachten. 'Ik zou mijn geld op Sainz zetten', zegt de Canadees tegenover Instant Casino. 'Hij is een goede teamgenoot en presteert goed, en dat overal.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

carlos sainz ferrari vrijdag gp belgie 2024 6
Villeneuve zou Sainz naast Pérez zetten, mocht Verstappen vertrekken.

Villeneuve denkt dat Sainz het talent heeft om nummer één te zijn

Sainz heeft onlangs getekend bij Williams, dus Villeneuve weet dat hij voorlopig geen optie is voor Red Bull. De Spanjaard stond echter wel een tijdje op het lijstje van Helmut Marko en Christian Horner, maar de Oostenrijkse renstal besloot toch om verder te gaan met Sergio Pérez. 'Binnen de Red Bull-familie is niemand geschikt om die rol van Verstappen over te nemen (als hij vertrekt, red.)', gaat Villeneuve verder. 'Tsunoda heeft wat meer controle over zichzelf dan voorheen, maar presteert nog steeds erg wisselvallig. Lawson heeft niet de ervaring om Pérez te vervangen, dus ik weet niet of hij die stap kan maken', peinst de oud-kampioen.

In het verhaal dat Villeneuve heeft bedacht, zou Sainz dan ook de rol van eerste rijder op zich moeten nemen. 'Die rol heeft hij nog nooit gehad', weet Villeneuve. 'Hij weet niet wat er voor nodig is om op dat niveau te opereren. Sainz heeft altijd aan moeten tonen dat hij goed genoeg is om de nummer één te zijn. Het zou een compleet nieuwe rol voor hem zijn. Hij heeft echter wel het talent en de arbeidsethos om in die rol als eerste coureur te kunnen slagen. Hij lijkt prima te gedijen onder hoge druk en ik denk dat hij in staat is die rol op zich te nemen, mocht Verstappen het team verlaten. Ik denk niet dat hij zich daarvoor aan moet passen', aldus Villeneuve.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

max verstappen carlos sainz miami kwaliicatie 2024
Sainz moet dan wel de rol van eerste rijder op zich kunnen nemen.

Overstap van Verstappen wel of niet ondenkbaar?

De meningen over in hoeverre het mogelijk is dat Verstappen Red Bull verlaat lopen uiteen. De één denkt dat er genoeg dingen gebeurd zijn die Verstappen niet aanstaan om hem naar de uitgang te werken. De ander denkt dat het allemaal wel meevalt en dat Verstappen niet van plan is om te verhuizen. De Nederlander gaf aan dat het niet zo'n makkelijke kwestie is als sommigen denken. 'Ik kan niet van de ene dag op de andere zeggen: doei jongens! Als de auto niet meer zo snel is. Zo werkt het niet', zei de Nederlander.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws