Surer verwacht Schumacher-scenario voor Hamilton bij Ferrari: 'Leclerc een groot probleem' Opinie
Opinie

Surer verwacht Schumacher-scenario voor Hamilton bij Ferrari: 'Leclerc een groot probleem'

Surer verwacht Schumacher-scenario voor Hamilton bij Ferrari: 'Leclerc een groot probleem'

Marc Surer verwacht een hels karwei voor Lewis Hamilton bij Ferrari. De voormalig Formule 1-coureur denkt namelijk niet dat de zevenvoudig wereldkampioen Charles Leclerc zomaar zal verslaan. De rijder van Mercedes zit al in een lastige situatie bij zijn huidige werkgever en dus lijken de moeilijkheden zich op te gaan stapelen voor de Brit.

Hamilton zal volgend jaar voor het eerst in twaalf Formule 1-seizoenen niet te zien zijn in de kleuren van Mercedes. Voorafgaand aan het huidige seizoen werd duidelijk dat de Britse coureur een overeenstemming had bereikt met het team van Ferrari. De overstap van Hamilton naar Maranello hing al een tijdje in de lucht, aangezien de zevenvoudig wereldkampioen al vaker werd gelinkt aan een overstap naar Ferrari. Hamilton vervangt Carlos Sainz, die op zijn beurt naar Williams zal verkassen.

Hamilton en Leclerc zullen het nieuwe rijdersduo vormen bij de Italiaanse renstal. Dat kan in de ogen van Surer nog voor wat problemen gaan zorgen bij het team, en vooral bij Hamilton. 'Leclerc is een groot probleem voor Hamilton, omdat hij sneller zal zijn', zegt de oud-coureur in gesprek met Formel1.de. 'Het zou mij verbazen als dat niet gebeurt. Het doet me een beetje denken aan de situatie met Michael Schumacher tijdens zijn comeback bij Mercedes. Een zekere Nico Rosberg zette hem op zijn plek.'

Michael Schumacher besloot na een pauze van drie jaar weer terug te komen naar de Formule 1 in 2010. Mercedes had de zevenvoudig wereldkampioen gevraagd om het team te helpen en die kans kon de Duitser niet laten liggen. Schumacher werd in de drie jaar bij Mercedes telkens verslagen door Nico Rosberg, al waren het geen geweldige seizoenen voor het team van Mercedes. Wel stond Schumacher nog één keer op het podium, namelijk tijdens de Grand Prix van Europa in 2012.

Mercedes in een spagaat

Momenteel zal Hamilton zich nog moeten richten op zijn prestaties bij Mercedes. Die zijn de afgelopen races zeer positief, want de coureur van de Duitse renstal wist twee zeges te boeken. Mercedes won drie van de laatste vier Grands Prix en is dus hoe dan ook bezig aan een uitstekende reeks. Desondanks was er de afgelopen maanden wel voldoende frictie binnen de muren van Brackley. Hamilton was immers niet blij met de gang van zaken.

Het team zou zich namelijk te veel richten op de ontwikkeling van George Russell, die nog wel een toekomst heeft bij Mercedes. De Duitse renstal is dan ook in een ware spagaat terechtgekomen wat betreft de coureurs. 'Mercedes moet nu volledig op Russell vertrouwen, maar dat mogen ze niet, omdat je een zevenvoudig wereldkampioen geen tweederangsmateriaal kunt geven. Dat betekent dat ze beide rijders gelijk moeten behandelen', aldus Surer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws