Ralf Schumacher duidt de schuldige aan: 'Red Bull moet er iets op vinden' Opinie
Opinie

Ralf Schumacher duidt de schuldige aan: 'Red Bull moet er iets op vinden'

Ralf Schumacher duidt de schuldige aan: 'Red Bull moet er iets op vinden'

Max Verstappen mag dan wel nog altijd op kop staan in de WK-stand, het is geen rozengeur en maneschijn bij Red Bull Racing. Het team heeft in de laatste races steeds meer problemen om de voornaamste concurrenten af te houden. De Oostenrijkse renstal zou het na de zomerstop wel eens moeilijk kunnen krijgen als dit zich doorzet. Om tot een oplossing te komen, moet eerst aangeduid worden waar het probleem juist ligt en wie verantwoordelijk is.

Sergio Pérez is op basis van zijn prestaties een makkelijk doelwit, maar Ralf Schumacher zoekt de oorzaak elders. In mei kondigde Red Bull aan dat dit het laatste seizoen zou zijn van Adrian Newey als technisch directeur van het team. Met het oog op zijn vertrek ging Newey zich vooral bezighouden met de Red Bull RB17. Pierre Waché nam grotendeels al de fakkel over voor het huidige Formule 1-seizoen en krijgt nu de negatieve vaststellingen op zijn bord.

Kritiek voor opvolger van Newey

'Het is begin dit seizoen begonnen', zegt Ralf Schumacher aan Planet F1 over het feit dat Red Bull steeds meer terrein lijkt te verliezen ten opzichte van McLaren en Mercedes. 'De opvolger van één van de meeste belangrijke mannen in het team is niet in staat geweest om de kloof te dichten', wijst de voormalige Formule 1-rijder duidelijk in de richting van Waché. De Fransman is na enkele tegenvallende races onderwerp van kritiek.

'Hij moet zichzelf bewijzen, als je naar de auto kijkt. Er zijn een paar dingen veranderd. De wagen is moeilijker te besturen. Het zijn beide rijders die het er lastiger mee hebben, Max Verstappen dus ook', is het voor Schumacher veel te makkelijk om de schuld enkel bij Pérez te leggen. 'Red Bull moet er iets op vinden', komt de Duitser met een duidelijke oproep aan de meest succesvolle renstal van de laatste jaren in de Formule 1.

Frustratie bij Red Bull

De frustratie in het Red Bull-kamp over het feit dat de McLaren en Mercedes beter doorontwikkeld lijkt, is duidelijk merkbaar. Max Verstappen zei na de Grand Prix van Hongarije dat de updates op de Hongaroring niet goed genoeg waren. Ook de Grand Prix van België bracht de titelverdediger slechts beperkte voldoening. Hoewel Verstappen een knappe inhaalrace afwerkte, was het enkel door de diskwalificatie van Russell dat hij nog P4 haalde.

In de laatste vier races was er slechts één podiumplaats weggelegd voor Max Verstappen en Red Bull. McLaren lijkt recent sneller, maar heeft al veel punten verspeeld door slechte strategieën. Dan doen ze het bij Mercedes een stuk beter: ze hebben drie van de laatste vier races gewonnen. Dat zijn statistieken die ze bij Red Bull liever zelf zouden willen voorleggen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws