Oud-teambaas juicht beslissing Red Bull en RB toe: 'Ricciardo heeft zijn kans gehad' Opinie
Opinie

Oud-teambaas juicht beslissing Red Bull en RB toe: 'Ricciardo heeft zijn kans gehad'

Oud-teambaas juicht beslissing Red Bull en RB toe: 'Ricciardo heeft zijn kans gehad'

Eddie Jordan juicht de beslissing van Red Bull Racing toe om Daniel Ricciardo bij zusterteam Visa Cash App RB (RB) vanaf het raceweekend in Austin te vervangen door Liam Lawson. Volgens de voormalig teambaas heeft de Oostenrijkse renstal de juiste keuze gemaakt en in de Formula For Success-podcast licht de Ier zijn overtuiging toe.

Komend weekend wordt het F1-kampioenschap in de Verenigde Staten hervat na een rustperiode van vier weken. De ogen zullen op het Circuit of the Americas niet alleen gericht zijn op de strijd om de wereldtitel tussen WK-leider Max Verstappen en Lando Norris, maar ook zal er zeker met veel interesse gekeken worden naar de verrichtingen van Lawson, die in Austin de plek van de ontslagen Ricciardo in zal nemen bij RB, het zusterteam van Red Bull.

Ricciardo reed in Singapore dus voorlopig zijn laatste race in de koningsklasse van de autosport. De Australiër werd aan het begin van het jaar nog genoemd als een mogelijke vervanger voor Sergio Pérez, die bij Red Bull zwaar ondermaats presteerde, maar nadat de Mexicaan in juni een nieuw contract tekende, was het duidelijk dat het een moeilijk verhaal ging worden voor de goedlachse coureur uit Perth, die zich daarna vol moest richten om een langer verblijf bij de renstal uit Faenza, waarbij teamgenoot Yuki Tsunoda al wel een nieuw contract had getekend.

Juiste beslissing

Om contractverlenging bij RB af te dwingen moest hij Tsunoda dit seizoen toch regelmatig de baas zijn, maar dit lukte hem slechts sporadisch. En omdat Lawson Red Bull kon verlaten als hij niet op korte termijn een kans bij één van de Red Bull-teams zou krijgen, was de keuze snel gemaakt: Ricciardo moest vertrekken. Hoewel Jordan de Australiër graag mag, is hij van mening dat de Oostenrijkse renstal de enige juiste keuze heeft gemaakt.

'Daniel (Ricciardo, red.) heeft zijn kans gehad', zegt Jordan tegen zijn collega David Coulthard. 'Hij is één van aardigste personen, die je ooit in de Formule 1 zal tegenkomen. Zijn lach is aanstekelijk, maar je moet ook presteren', wijst de voormalig teambaas er nog maar eens op dat de F1-wereld hard is. 'Er kloppen zo ongelooflijk veel jonge, snelle coureurs op de deur en dat is prachtig om te zien. Ik moedig het al vele jaren aan dat jonge talenten een kans krijgen in F1. Dus laten we vooral kijken wat er gaat gebeuren, maar de keuze voor Lawson is de juiste', besluit Jordan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws