Voormalig teambaas adviseert Verstappen om zelf het heft in handen te nemen bij Red Bull Opinie
Opinie

Voormalig teambaas adviseert Verstappen om zelf het heft in handen te nemen bij Red Bull

Voormalig teambaas adviseert Verstappen om zelf het heft in handen te nemen bij Red Bull

Eddie Jordan denkt dat Red Bull Racing er alles aan moet doen om de vorm van het begin van het seizoen zo snel mogelijk terug te vinden. Niet alleen omdat het voor de Oostenrijkse renstal anders een moeilijk verhaal zal worden in beide kampioenschappen, maar ook omdat het team anders stercoureur Max Verstappen wel eens zou kunnen verliezen. De Ier geeft daarnaast ook advies voor de Nederlander.

Van de dominante vorm waarmee Red Bull aan het begin van het seizoen uit de startblokken schoot, is de laatste maanden niks meer over. McLaren heeft het stokje overgenomen en de Oostenrijkse renstal is zoekende. Jordan kan zich haast niet voorstellen dat alle expertise bij Red Bull plotseling is verdwenen. De voormalig F1-teambaas raadt Verstappen in de Formula For Success-podcast dan ook aan om zelf het heft in handen te nemen.

'Ik zou om een vergadering vragen, waar tien tot vijftien ingenieurs bij aanwezig moeten zijn en dan helemaal terug naar het begin gaan en zeggen: Oké vertel eens, wat is er verkeerd gegaan? Laat me het ontwerp eens zien. Niet omdat ik een ingenieur ben, maar ik moet het persoonlijk inzien. Ik moet het zien, want ik ga inmiddels al even mee in deze wereld en ik weet dat een kleine fout elders tot een volgende fout kan leiden', onthult Jordan wat hij zou doen als hij in de schoenen van Verstappen had gestaan.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

christian horner red bull nederland 23 max verstappen
Verstappen moet volgens Jordan eens samen gaan zitten met zijn ingenieurs.

Mislopen titel zou wel eens funest kunnen zijn

Komend weekend gaan het F1-circus weer verder op het Circuit of the Americas in Austin en Red Bull zal daar een update introduceren, die hopelijk de problemen waar beide coureurs mee te maken hebben, op zullen lossen. Jordan is van mening dat de update absoluut een schot in de roos moet zijn, want anders zou dit in de komende jaren wel eens grote gevolgen kunnen hebben voor de kampioensformatie. Het goede nieuws is dat Jordan wel gelooft in de vierde wereldtitel voor Verstappen.

'Ik denk dat de bolide nog altijd ongelooflijk snel is en ik denk nog steeds dat Max (Verstappen, red.) wereldkampioen kan worden, daar ben ik van overtuigd', twijfelt Jordan er niet aan dat het Red Bull en de Nederlander het tij in de resterende races van het seizoen nog kan keren. 'Maar als ze niet een beetje van hun vorm, die ze duidelijk zijn verloren, terug hebben gevonden, dan zal dit bij Max in het hoofd gaan zitten.'

En dat kan wel eens gevolgen hebben voor de toekomst van Verstappen bij het team waarmee hij al zijn successen in de koningsklasse van de autosport heeft geboekt. 'Blijft Max daar tot en met 2026 of 2027? Ik weet daar het antwoord niet op, maar als je er zeker van wil zijn dat hij blijft, dan kan je er maar beter voor zorgen dat je het huidige probleem vindt en oplost', richt Jordan zich indirect tot Red Bull. 'Ik zou zelfs willen zeggen dat Max het kampioenschap dit jaar moet winnen, om er zeker van te zijn dat hij in 2027 nog steeds bij Red Bull is', stelt de Ier dat het in de komende races erop of eronder is voor de kampioensformatie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws