Oud-coureur stelt dat Norris geen kans maakt tegen Verstappen: 'Zo word je kampioen' Opinie
Opinie

Oud-coureur stelt dat Norris geen kans maakt tegen Verstappen: 'Zo word je kampioen'

Oud-coureur stelt dat Norris geen kans maakt tegen Verstappen: 'Zo word je kampioen'

Marc Surer verwacht geen spannende strijd om het wereldkampioenschap bij de coureurs in de tweede seizoenshelft, want Lando Norris maakt volgens de voormalig F1-coureur geen schijn van kans tegen Max Verstappen. Surer stelt dat de Red Bull Racing-coureur een aantal duidelijke voordelen heeft ten opzichte van zijn belangrijkste concurrent in de titelstrijd.

Na een dominant begin van 2024 heeft Red Bull de concurrentie in de afgelopen maanden met rasse schreden zien naderen of zelfs voorbij zien gaan. Het heeft ertoe geleid dat de voorsprong van de Oostenrijkse renstal in het constructeurskampioenschap geslonken is naar 42 punten ten opzichte van McLaren en dus heeft het Britse team, dat in tegenstelling tot Red Bull met twee coureurs voorin meestrijdt, een hele goede kans om de kampioensformatie van de troon te stoten. Maar hoe reëel is de kans dat de spanning ook bij de coureurs terugkomt?

Die kans is volgens Surer nihil en de Zwitser beschouwt Verstappen dan ook zonder meer als de grote favoriet voor de wereldtitel. Met een voorsprong van 78 punten op Norris heeft Verstappen in de eerste plaats al een overduidelijk mathematisch voordeel op zijn Britse opponent, maar daarnaast zal het voor Norris ook om andere redenen lastig worden om Verstappen te verslaan. 'Hij (Verstappen, red.) valt eigenlijk nooit uit', noemt Surer in gesprek met Motorsport-Total.com een sterk punt van zowel Verstappen als Red Bull. 'Alleen in Australië haalde hij de finish niet. Als hij vaker uitvalt, dan ziet het er wellicht heel anders uit', stelt Surer dat Norris enkele uitvalbeurten van Verstappen nodig heeft om een serieuze kans op de wereldtitel te maken.

Slimme Verstappen

Een ommekeer in de titelstrijd verwacht Surer dan ook niet, want Verstappen staat ook op andere terreinen op voorsprong. 'Lando is juist degene die wisselvallig is, niet Max', zegt de 72-jarige Zwitser. 'Max rijdt nu dusdanig verstandig dat hij zegt: oké, ik kan nu niet winnen, dan word ik wel tweede.' Verstappen is volgens Surer in de afgelopen seizoenen immers een stuk volwassener geworden, al denkt de voormalig autocoureur wel dat er één uitzondering is op dit verhaal: Lewis Hamilton. 'Als hij tegen Lewis vecht, dan komt de oude Max weer bovendrijven, maar verder niet. Hij racet heel bewust en zo word je kampioen', aldus Surer, die nog even verdergaat.

'Vroeger stormde hij als een bezetene naar voren, maar tegenwoordig doet hij het stap voor stap. Als hij niet aan de leiding rijdt, dan neemt hij zijn tijd', ziet Surer dat Verstappen door de jaren heen een stuk berekender is gaan rijden. 'Dit is niet de Max die we van vroeger kennen. Vroeger reed hij met het breekijzer, maar hij heeft veel geleerd', herhaalt de 72-jarige Zwitser, die Norris tot slot nog een belangrijk advies meegeeft, nog maar eens.

'Lando is supersnel, maar soms mist hij het nodige geluk, anders had hij nu wel meer races gewonnen. Anders had hij nu wel meer races gewonnen. In andere sporten heeft bijna iedereen een mental coach, misschien moet dat standaard worden in de Formule 1. Wie weet helpt dat', raadt Surer Norris aan het op zijn minst eens te proberen.

Hoe gaat Verstappen het doen op Zandvoort? Ontvang 50x je inzet als Max wint! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws