Oud-coureur geniet van no-nonsense Verstappen: 'Hij zegt wat hij denkt en is totaal niet arrogant' Opinie
Opinie

Oud-coureur geniet van no-nonsense Verstappen: 'Hij zegt wat hij denkt en is totaal niet arrogant'

Oud-coureur geniet van no-nonsense Verstappen: 'Hij zegt wat hij denkt en is totaal niet arrogant'

Oud-coureur Felipe Massa denkt dat Max Verstappen in staat is om alle record in de Formule 1 te verbreken en vindt hem een zeer charismatische, goede coureur met zijn hart op zijn tong. Massa waardeert de no-nonsense houding van de Nederlander, maar weet ook dat hij ontzettend aardig is. Hij heeft karaktereigenschappen die maar weinig rijders in de Formule 1 hebben.

Massa heeft vijftien seizoenen in de Formule 1 gereden, waarvan hij er drie samen met Verstappen heeft gereden. De Braziliaan reed in de seizoenen 2014 tot en met 2017 bij Williams, en Verstappen debuteerde in 2015 in de Formule 1. Massa kon het altijd prima vinden met de Nederlander, die toevallig ook in hetzelfde gebouw woonde in Monaco. Hij bewondert de houding en het karakter van de drievoudig wereldkampioen. De Brazilianen juichen ook voor Verstappen, weet Massa. 'Verstappen heeft een zeer sterke persoonlijkheid', begint de Braziliaan in de UOL Esporte-podcast.

'Je ziet dat hij altijd erg agressief en passievol is, zowel op de baan als buiten de baan', gaat Massa verder. 'Hij zegt wat hij denkt, en maakt zich er niet druk om of hij op dat moment gefilmd wordt. Hij is gewoon zo, en dat is het. Ik denk dat Hamilton en sommige andere coureurs daar misschien wat meer op gefocust zijn', stelt Massa. 'Op de manier van: ik ben nu in beeld, nu ben ik anders. Ik weet het niet', probeert hij uit te leggen. 'Verstappen is gewoon zo, en punt. Hij woonde zelfs in hetzelfde gebouw waar ik woonde in Monaco en is een aardige vent. Hij is supervriendelijk en groet iedereen, heeft een goede relatie met iedereen. Hij is eenvoudig.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

nico hulkenberg haas silverstone race 2024 rijdersparade max verstappen lando norris
Nico Hülkenberg zei het ook al eens: Verstappen is een no-nonsense kerel.

Massa looft Verstappen 

Verstappen houdt niet van poespas, dat heeft hij vaker duidelijk gemaakt. Massa kan het wel waarderen dat Verstappen er zo over denkt. Hij komt om te racen, en de rest eromheen kan hem gestolen worden. 'Hij is ook totaal niet arrogant', gaat de Braziliaan verder. 'Hij zegt wat hij denkt, ongeacht of het politiek correct is of niet. Hij is een goed persoon, en ik denk dat er veel zijn, waarmee ik niet expliciet Hamilton bedoel, die een andere persoonlijkheid hebben', zegt de oud-Ferrari-coureur.

Massa wordt door de host van de podcast gevraagd of dat bijvoorbeeld kan liggen aan de hoeveelheid marketing en waar de coureurs zich mee bezig houden naast het racen. Hamilton houdt zich met veel maatschappelijke kwesties bezig, bijvoorbeeld. 'Dat denk ik wel ja, Verstappen heeft weinig met marketing. Hij is gewoon zo als hij is, en je kan van hem houden of niet', stelt Massa. 'Maar om terug te komen op Hamilton, ik vind hem een uitstekende coureur en hij doet ook veel dingen op het gebied van gerechtigheid en projecten die daarmee te maken hebben.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding

max verstappen spanje win grappig lewis hamilton perscofnerentie
Als Massa moet kiezen, gaat hij toch echt voor Verstappen.

'Ik kies voor Verstappen'

Hoewel hij de loftrompet steekt voor Hamilton, moet Massa toegeven dat zijn voorkeur uitgaat naar Verstappen. Dat heeft vooral te maken met de manier waarop Verstappen momenteel rijdt. Hij stijgt boven zijn auto uit, en rijdt iedereen aan gort. 'Hamilton heeft meer titels dan Verstappen, maar ik geloof dat Verstappen alle records in de Formule 1 kan breken. Dus ik kies voor Verstappen', glimlacht Massa. Zelfs als Hamilton in 2025 met Ferrari in zee gaat en het voormalig team van Massa het presteert om hem een goede auto te geven. 'Ik hoop dat hij een competitieve auto heeft, maar hij heeft de laatste tijd niet veel laten zien', zegt Massa.

'We zien dat Russell momenteel wat beter uit de verf komt en een beter seizoen heeft tot nu toe. Ik denk alsnog dat Hamiltons overstap naar Ferrari heel positief is', gaat hij verder. 'Ik denk dat het veel invloed heeft gehad op de Formule 1, betreffende de media en de marketing. Het is het belangrijkste team in de geschiedenis. Het is net als het Braziliaanse nationale voetbalteam, het is indrukwekkend, of Real Madrid bijvoorbeeld. Hamilton zal beginnen bij Ferrari als hij veertig is, en we mogen die leeftijd niet vergeten. Ik was Schumachers teamgenoot in 2006, toen was hij 37. Hij keerde terug in de Formule 1 toen hij veertig was en hij was niet meer dezelfde.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws