Kalff haalt uit naar strategen Red Bull en ziet gelijkenis met Mercedes Opinie
Opinie

Kalff haalt uit naar strategen Red Bull en ziet gelijkenis met Mercedes

Kalff haalt uit naar strategen Red Bull en ziet gelijkenis met Mercedes

Allard Kalff is van mening dat er voor Max Verstappen meer dan een vierde plek in had gezeten in de Grand Prix van België. Sterker nog: de analist denkt zelfs dat de overwinning op Spa-Francorchamps tot de mogelijkheden behoorde. Dat dit niet lukte, mag het team van Red Bull Racing zich volgens Kalff dan ook aanrekenen en de 61-jarige oud-coureur ziet zelfs een opvallende gelijkenis met Mercedes.

Verstappen wist zich afgelopen zondag in de race van de elfde naar de vierde plaats (dankzij de diskwalificatie van George Russell) op te werken. Meer had er volgens de Nederlander ook niet ingezeten. Kalff gaat daar echter niet in mee en de analist stelt dat er veel meer mogelijk was geweest. 'Nee, hij had de race kunnen winnen', antwoordt Kalff in het Viaplay-programma In de Slipstream op de vraag of P4 het maximaal haalbare resultaat was voor de regerend wereldkampioen.

Het duurt echter slechts luttele seconden voordat Kalff zijn uitspraak alweer wat afzwakt. 'Hij had in ieder geval naar het podium kunnen rijden', gelooft de 61-jarige, die vervolgens uitlegt waarom hij dit denkt. 'Wat is één van de redenen dat Russell won? Hij komt niet naar binnen, hij houdt de positie op de baan. En inhalen was bijna onmogelijk. Als je ziet hoe Hamilton en ook Piastri op hun voorgangers toereden en daarna op een seconde bleven steken.'

Kalff opnieuw kritisch op strategieteam Red Bull

Verstappen valt dus weinig te verwijten, het team van Red Bull des te meer, zo oordeelt Kalff. 'Ze halen Max toch weer op de verkeerde momenten binnen. Hij komt weer achter andere coureurs terecht en moet deze weer inhalen', is Kalff kritisch op het de strategieafdeling van de kampioensformatie. De 61-jarige analist is echter nog niet klaar en ziet een harde overeenkomst met Mercedes.

'Ze (de strategen van Red Bull, red.) werden altijd bejubeld vanwege de strategie, zij waren de beste die je kon krijgen. Maar ik heb toch een kleine déjà vu naar de tijden dat Mercedes zo oppermachtig was en dat iedereen riep dat ze de strategie zo goed voor elkaar hadden. Totdat ze onder druk kwamen te staan en toen ging het allemaal mis', ziet Kalff een gelijkenis tussen beide teams. 'Nu hebben we al twee wedstrijden op een rij gezien dat de strategie bij Red Bull niet goed is', haalt de voormalig autocoureur tot slot nogmaals uit naar de strategen aan de pitmuur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws