Is Pérez in gevaar door komst Lawson? 'Dat is natuurlijk geen toeval' Opinie
Opinie

Is Pérez in gevaar door komst Lawson? 'Dat is natuurlijk geen toeval'

Is Pérez in gevaar door komst Lawson? 'Dat is natuurlijk geen toeval'

Sergio Pérez is ook in 2024 enorm wisselvallig. Toch kreeg de Mexicaan eerder dit jaar een contractverlenging tot het einde van 2026, iets wat veel verbaasde blikken opleverde. Toch lijkt de toekomst van Pérez verre van zeker. Er wordt meermaals gehint op een vertrek van de Red Bull-coureur, mede door de meedogenloze aard van het team uit Milton Keynes. Volgens BBC-journalist Andrew Benson kan Liam Lawson roet in het eten gooien voor de Mexicaan.

De wisselvalligheid van Pérez werd perfect weergegeven tijdens de laatste twee raceweekenden. In Bakoe zat hij er aardig bij, totdat hij in de laatste ronde ervan afging met Carlos Sainz. In Singapore daarentegen was Pérez nergens te bekennen. Hij kwam tijdens de kwalificatie niet verder dan een dertiende plek, en in de race werd hij slechts tiende. Teambaas Christian Horner omschreef het weekend van Pérez als zwaar. Volgens de Brit moet hij echt beter gaan presteren, ook met het oog op het constructeurskampioenschap.

Komst van Liam Lawson

Volgens Benson kan de komst van Liam Lawson fataal worden voor Pérez. 'Het is duidelijk dat er onduidelijkheid is over de positie van Pérez bij Red Bull. De reden hierachter is dat Daniel Ricciardo vervangen is door Liam Lawson, die de laatste zes races gaat rijden. Het is geen toeval dat Red Bull geen uitspraken heeft gedaan over de situatie bij Racing Bulls voor 2025', stelt Benson.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Is Pérez in gevaar door komst Lawson? 'Dat is natuurlijk geen toeval'
Lawson in gesprek met Racing Bulls-teambaas Laurent Mekkies.

Volgens de Brit is de vroegtijdige komst van Lawson namelijk met voorbedachte rade. Red Bull wil kijken of Lawson klaar is voor een zitje bij het grote team, in plaats van eentje bij Racing Bulls. 'Ze gaan kijken hoe Lawson het de aankomende zes races gaat doen, en vanuit daar kan Red Bull beoordelen of hij misschien wel klaar is voor een promotie naar het grote Red Bull in 2025, mocht Pérez niet snel zijn vorm terugvinden.'

'Pérez kreeg natuurlijk een contract tot en met 2026, maar zijn prestaties sindsdien zorgen voor vragen over zijn toekomst bij Red Bull', stelt Benson. 'Ze hebben ook al getwijfeld om hem te ontslaan tijdens de zomerstop, maar toen kozen ze ervoor om met hem door te gaan', concludeert Benson over de Mexicaan. 'Mocht dit niet zo zijn, dan is Lawson gewoon de volgende coureur op de transportband. Dan hadden ze net zo goed kunnen wachten tot het begin van 2025 om de Nieuw-Zeelander een plekje te geven in de Formule 1.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws