F1-journalist met diepe buiging na Silverstone: 'Verstappen heeft opnieuw zijn grootsheid bewezen' Opinie
Opinie

F1-journalist met diepe buiging na Silverstone: 'Verstappen heeft opnieuw zijn grootsheid bewezen'

F1-journalist met diepe buiging na Silverstone: 'Verstappen heeft opnieuw zijn grootsheid bewezen'

Italiaans Formule 1-journalist Franco Nugnes steekt de loftrompet voor Max Verstappen en ziet dat hij boven zijn materieel uitstijgt. De Italiaan wijst aan dat Verstappen in Silverstone opnieuw zijn grootheid heeft bewezen nadat hij als vierde startte en een dijk van een stint reed in de slotfase van de race, na perfecte strategische calls te hebben gemaakt. Verstappen is in de ogen van Nugnes absoluut een vechter.

Tussen Silverstone en Hongarije hadden de coureurs een weekje rust. Na de Grand Prix van Groot-Brittannië werd vooral veel gepraat over de 104e zege van Lewis Hamilton, die tevens voor de negende keer op zijn thuiscircuit won. Het was een emotionele dag voor Mercedes en Hamilton, maar Nugnes vindt dat de prestatie van Verstappen die dag op Silverstone niet ondergesneeuwd mag worden. Verstappen had het moeilijk tijdens zijn eerste stint op de mediums. Hij zat vast in het weerbericht dat voorspelde dat het ieder moment kon gaan regenen. Op het juiste moment ging hij naar binnen om intermediates op te halen. Later in de race plande hij wederom de pitstop perfect.

'Hier was het de strategie die ervoor zorgde dat Max tweede werd', zegt Nugnes in een Q&A van Motorsport.com Italia. 'Ondanks dat hij niet won, denk ik dat Max tevreden kan zijn, want het feit dat er verschillende coureurs vooraan winnen, werkt in zijn voordeel. Hij staat aan de top van het klassement terwijl de anderen punten bij elkaar weghalen', zegt de Italiaan. 'Die punten heeft Red Bull nodig, want ze eindigden in de top tien met slechts één auto, met Pérez wederom achteraan op de grid. Ik denk dat Verstappen opnieuw zijn grootsheid heeft bewezen met een auto. Eerst was het de auto die domineerde, en hij hoefde de auto alleen maar onder controle te houden, waardoor men zei dat het niet zo bijzonder was. Nu is het het omgekeerde verhaal.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

max verstappen silverstone groot brittannie engeland lewis hamilton lando norris 1 carlos sainz
Verstappen maakte indruk tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië.

'De Red Bull is een auto die de draad kwijt is' 

Verstappen stelde na de race direct dat het een knappe prestatie van het team was om hem naar P2 te krijgen. De auto was niet makkelijk en hij was ervan overtuigd dat hij ook niet de snelste auto had die dag. De laatste tijd is hij niet zo tevreden over de RB20. In Oostenrijk veranderde dat kort op de kwalificatiedag, waar hij de pole pakte met een marge van vier tienden. Op de racedag was hij wederom niet te spreken over het rijgedrag van de bolide. 'De Red Bull is een auto die de draad kwijt is', gaat Nugnes verder. 'Maar Verstappen is een vechter. Hij verliest nooit de controle over de situatie, wat buitengewoon is', zegt de Italiaan.

'Hij eindigde op een seconde en vier tienden (van Hamilton, red.), dus misschien was één, of anderhalve ronde, voldoende geweest. Hij zou Lewis hebben ingehaald, dat weet ik zeker', vervolgt Nugnes. 'Dan hadden we een heel ander eind van de race gezien. Chapeau voor Max.' Verstappen was op de harde band aan het einde van de race behoorlijk snel. Vanwege strategische blunders van McLaren haalde hij Norris in, die voor de softband was gegaan. Dat bleek de verkeerde keuze te zijn. Red Bull had het met de harde band aan het rechte eind. Hij passeerde Norris moeiteloos om een poging te doen om Hamilton aan te vallen, maar daarvoor was de race te kort.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

max verstappen silverstone groot brittannie engeland lewis hamilton podium 2
Hamilton en Verstappen waren voor Nugnes de sterren van de show.

Verstappen is 'altijd klaar om het maximale eruit te halen'

De afgelopen paar Grands Prix legden het verschil tussen Verstappen en teamgenoot Sergio Pérez pijnlijk bloot. Op Silverstone ging het tijdens de kwalificatie al mis met de Mexicaan, die in het grind belandde in Q1. Ook op zondag ging het niet van een leien dakje. 'Ik denk dat Red Bull heel hard werkt om terug te keren waar ze willen zijn. In de kwalificatie zagen we Max op de tweede rij, maar met een beschadigde vloer. Dus hij is altijd gereed om het maximale eruit te halen. Dat is een situatie waarin Sergio Pérez momenteel niet zit', zucht Nugnes. 'We hebben gehoord dat er een prestatieclausule in zijn contract zit, en dat betekent dat hij tot de zomerstop de kans krijgt om een bepaald aantal punten te behalen.'

In juni heeft Pérez nog contractverlenging gekregen. Tot nu toe heeft de Mexicaan niet veel laten zien om Red Bull te bedanken voor het vertrouwen om hem nog twee jaar te laten tekenen. Er gaan geruchten rond dat Liam Lawson en Daniel Ricciardo klaarstaan om zijn stoeltje over te nemen. 'Natuurlijk, in de laatste Grands Prix heeft Sergio slechts vijftien punten behaald. Het is duidelijk dat hij weer in een dip zit. Er wordt veel gesproken over Ricciardo als mogelijke vervanger, maar dat zou een gekke beslissing zijn. Momenteel verandert de vervanger om de vijf minuten. Bij elke Grand Prix komt Helmut Marko met een andere naam. Het zal absoluut niet Ricciardo zijn, dat sluit ik uit. Hoewel zijn grootste supporter Christian Horner is... Zijn prestaties zijn niet indrukwekkend', sluit Nugnes af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws