Doornbos wijst de vervanger van Pérez aan: 'Ik denk dat de kogel door de kerk is' Opinie
Opinie

Doornbos wijst de vervanger van Pérez aan: 'Ik denk dat de kogel door de kerk is'

Doornbos wijst de vervanger van Pérez aan: 'Ik denk dat de kogel door de kerk is'

Oud-coureur Robert Doornbos denkt dat Daniel Ricciardo Sergio Pérez gaat vervangen voor de tweede seizoenshelft van de Formule 1. Dat baseert hij op de slechte prestaties van Pérez en op de meeting die Christian Horner, Laurent Mekies en Ricciardo samen hebben gehad na de Grand Prix van België. Doornbos verwacht dat de knoop snel doorgehakt wordt en dat Pérez na de zomerstop niet meer terugkeert bij Red Bull Racing.

Red Bull heeft op de maandag na de Grand Prix van België een evaluatiemoment gepland om te kijken hoe ze verder moeten met de huidige situatie. In de meeting zullen een aantal dingen worden doorgenomen: de performance van de auto is een onderwerp, maar ook de rijders binnen zowel Red Bull als haar zusterteam Visa Cash App RB. Al een tijdje wordt er gespeculeerd over een rijderswissel bij Red Bull, aangezien Pérez na het moment waarop hij zijn contractverlening tekende geen denderende dingen heeft laten zien.

Liam Lawson, Ricciardo en Yuki Tsunoda worden alle drie genoemd als mogelijke vervangers, maar Horner lijkt een voorkeur te hebben voor Ricciardo. Aankomende week zullen Lawson en Ricciardo echter een shootout verrijden op Imola tijdens de filmdag van RB. Lawson heeft ook al een test gekregen in de RB20 op Silverstone. 'Er is nog meer nieuws uit Spa', zegt Doornbos op zijn Instagram-pagina nadat George Russell werd gediskwalificeerd. 'Zojuist was er een meeting tussen Ricciardo, Mekies en Horner, en ze stapten alle drie met een big smile naar buiten.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Doornbos wijst de vervanger van Pérez aan: 'Ik denk dat de kogel door de kerk is'
Worden Ricciardo en Verstappen opnieuw teamgenoten?

Tsunoda lijkt geen kans te krijgen

Doornbos kaartte even geleden aan dat Tsunoda ook een goede optie was om Pérez te vervangen, maar Helmut Marko lijkt nog niet helemaal overtuigt te zijn dat de Japanner consistent kan presteren. Consistente prestaties en wekelijkse punten heeft Red Bull nodig om niet ingehaald te worden door McLaren in het constructeurskampioenschap. 'Ik denk dat de kogel door de kerk is', zegt Doornbos. 'Pérez out, Ricciardo in, voor de tweede helft van het seizoen. Ik denk dat het volgende filmpje het wel onderbouwt.'

Daarbij doelt hij op het filmpje van Verstappen en Ricciardo die samen in een helicopter het circuit in België verlaten om naar het vliegveld te gaan. Pérez is er zelf van overtuigd dat hij tot het einde van het jaar in zijn stoeltje blijft zitten en dat hij ook volgend jaar gewoon van de partij is. Horner gaf na afloop van de race in België zelfs aan dat hij hoopt dat ze met Pérez kunnen werken om hem weer op een optimaal niveau te laten presteren. De uitkomst van het evaluatiemoment van Red Bull moet nog bekendgemaakt worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws