Doornbos zet streep door plan B van Red Bull: 'Niet de test waar ze op gehoopt hadden' Opinie
Opinie

Doornbos zet streep door plan B van Red Bull: 'Niet de test waar ze op gehoopt hadden'

Doornbos zet streep door plan B van Red Bull: 'Niet de test waar ze op gehoopt hadden'

Afgelopen week vond in Engeland het Goodwood Festival of Speed plaats, waarbij Red Bull Racing een hoofdrol opeiste. Het Oostenrijkse team greep de gelegenheid aan om de RB17 te presenteren. Ter viering van het twintigjarige jubileum van Red Bull waren ook alle huidige en voormalige coureurs van Red Bull aanwezig, waardoor voor Robert Doornbos een oncomfortabele confrontatie met Sergio Pérez dreigde.

Als analist bij het Ziggo Sport Race Café heeft Doornbos de afgelopen maanden harde kritiek geuit aan het adres van Pérez, die niet naar wens presteert bij Red Bull. Aangezien Doornbos in 2006 drie races voor Red Bull reed, werd hij ook uitgenodigd bij het autofestival. 'Ik liep daar naar binnen, en Autosport had net wat quotes van mij overgenomen: het is eten of gegeten worden', geeft Doornbos bij het Ziggo-programma aan.

Pérez stapt niet uit.

'Christian (Horner, red.) kwam naar me toe lopen en zei: daar komt Checo, good luck! Ik kijk achter me en zie hem binnenlopen. Ik dacht dat ik maar beter meteen naar hem toe kon gaan, dus ik zeg: luister, dit is echt de roze olifant in de kamer, laten we maar even een drankje doen. Hij pakte een tequila en ik was helemaal oké met hem', vertelt Doornbos, die meer vertelt over zijn gesprek met de 34-jarige coureur.

'Hij begrijpt het ook, en hij zegt: ik kan er niet omheen, ik heb het slechtste seizoen ooit, maar ik ga die auto niet uit.' Pérez zal zelf logischerwijs geen plaats gaan maken voor een ander, en zal dus alleen het team verlaten als het team hem de deur verwijst. 'Ik moet zeggen dat hij daar ook wel relaxed stond die avond, en hij zei ook: ik heb gewoon een contract, en ik zit hier sowieso tot de zomer, dat zei hij dan wel. Hij denkt dat hij ook het seizoen af gaat maken daar. Ik weet niet of hij het jaar mag afmaken als hij deze trend voortzet. Dat gevoel kreeg ik wel, dat het eventueel stopgezet kan worden.'

Toch denkt Doornbos dat Pérez zomaar eens gelijk kan hebben in zijn voorspelling dat hij heel 2024 voor het team blijft rijden. 'Als hij deze twee races oké presteert en goede punten pakt, dan wordt het wel heel lastig voor het team. Er is ook niet echt iemand anders die klaarstaat', meent de analist. 'Ze hebben Liam Lawson getest, en dat was niet helemaal de test waar ze op gehoopt hadden', deelt Doornbos, die denkt dat 'plan Lawson' dus van de baan is na de filmdag van de Nieuw-Zeelander. Collega Renger van der Zande reageert vol onbegrip op die conclusie. 'Hoe kun je nou op één test beoordelen dat die jongen niet goed genoeg is?' vraagt Van der Zande zich af, die naar Singapore 2023 wijst om aan te tonen dat Lawson wel degelijk over het benodigde talent beschikt.

Pakt Verstappen de overwinning in Hongarije? Krijg 50x je inzet en claim de Golden Odds! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws