Coronel rekent op rijderswissel bij Red Bull dankzij inside info: 'Vroeg naar het telefoonnummer' Opinie
Opinie

Coronel rekent op rijderswissel bij Red Bull dankzij inside info: 'Vroeg naar het telefoonnummer'

Coronel rekent op rijderswissel bij Red Bull dankzij inside info: 'Vroeg naar het telefoonnummer'

Franco Colapinto en Liam Lawson hebben in de Verenigde Staten allebei punten gepakt, en daarmee hun visitekaartje afgegeven. Dat is ook hard nodig, want beide jongelingen hebben nog geen stoeltje voor 2025, met nog maar twee of drie mogelijke plekjes beschikbaar. Lawson lijkt bij Red Bull wel bij een van de beide teams terecht te kunnen, maar voor Colapinto is er nog meer onzekerheid. Tom Coronel verwacht dat de Argentijn kan verrassen in het silly season.

Lawson werd bij zijn terugkeer negende, terwijl Williams-coureur Colapinto het laatste punt pakte. Colapinto heeft daarmee nu vijf punten verzameld, net zoveel als Alpine-coureur Esteban Ocon. Hoewel de Argentijn indruk maakt, heeft hij het probleem dat hij instapte op het moment dat er nog maar een paar plekjes te vergeven waren: een stoeltje bij Audi, en een plekje bij Visa Cash App RB. Er is echter nog één coureur, die ondanks een contract nog geen zekerheid voor 2025 heeft: Sergio Pérez.

Waar kan Colapinto terecht?

'Hij heeft nog niks', zegt Coronel over Colapinto, die er vervolgens op gewezen wordt dat Sauber een interessante optie is. Coronel blijft vervolgens stil met een veelzeggende blik, om vervolgens met een duidelijke 'nee' te reageren. 'Jij weet iets, hè?' wordt aan de vader van Rocco Coronel gevraagd. 'Ja, maar ik ga het niet zeggen. Het klopt, maar ik ga het niet zeggen', aldus de analist bij Viaplay, waarbij Coronel het duidelijk lastig heeft om zijn mond niet voorbij te praten.

'Zijn manager is mijn oude teamgenoot', zo legt Coronel uit waardoor hij meer van de situatie weet. 'Daar heb ik af en toe contact mee. Opeens ging er een lampje branden, want hij vroeg naar het telefoonnummer van een teambaas in de Formule 1. Daar heb ik helemaal niet over nagedacht. Ik ga het niet zeggen (wie die teambaas is, red.), want sommige dingen houd ik voor mezelf.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

franco colapinto williams zondag 5
Colapinto is snel en wordt steeds meer een publiekslieveling.

Het is echter duidelijk over wie Coronel het heeft, aangezien er alleen nog stoeltjes in de aanbieding zijn bij Audi en Red Bull, en Coronel is er dus van overtuigd dat Colapinto niet naar Audi gaat. Bij Red Bull kan een extra plekje beschikbaar komen als de teamleiding besluit om Yuki Tsunoda of Lawson het stoeltje van Pérez te geven. Dit kan Colapinto ruimte bieden bij het zusterteam. Daarmee zou Red Bull ook meteen een belangrijke positie in de Latijns-Amerikaanse markt veilig kunnen stellen bij het wegvallen van Pérez.

Steiner afgekraakt

Albers vindt juist wel dat Colapinto bij Sauber kans zou moeten maken. 'Als ik Sauber was, zou ik altijd voor een bewezen coureur gaan. Dan heb je iemand die echt presteert. Bij Colapinto weet je dat hij het echt kan', geeft Albers aan, die ook nog met een alternatief op de proppen komt. 'Wie ook aan het shoppen is, is Corinna Schumacher, voor Mick. Hij staat wel wat puntjes achter, maar daar denkt Sauber ook nog serieus over na. Daar is zijn moeder wel voor gekomen, om te kijken of ze nog een beetje kunnen pushen met Toto Wolff er ook bij.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

haas verenigde staten austin steiner
Steiner haalde niet het beste uit Schumacher naar boven.

Schumacher reed al twee seizoenen bij Haas, maar reed toen vooral veel schade voor het Amerikaanse team. 'Ik vind wel dat hij nog een tweede kans verdient. Ik vind wel dat Günther Steiner hem mentaal kapot heeft gemaakt. Het is wel een totale idioot geweest', luidt de harde kritiek van Albers op de Italiaan, die inmiddels niet meer bij Haas betrokken is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws