Combinatie Verstappen en Red Bull historisch: 'Gaat één van de meest epische worden' Opinie
Opinie

Combinatie Verstappen en Red Bull historisch: 'Gaat één van de meest epische worden'

Combinatie Verstappen en Red Bull historisch: 'Gaat één van de meest epische worden'

Max Verstappen voegde in Hongarije andermaal een zege toe aan zijn toch al rijkgevulde palmares, maar met zijn zevende overwinning schaarde de Red Bull Racing-coureur zich tevens in een illuster rijtje. Slechts vijf coureurs slaagden erin om dat in de geschiedenis van de Formule 1 te presteren. Nico Rosberg is één van deze vijf en de wereldkampioen van 2016 is erg onder de indruk van wat Verstappen momenteel laat zien.

Naast Rosberg slaagden enkel Alberto Ascari, Michael Schumacher en Sebastian Vettel er ooit in om zeven keer op rij te zegevieren in de Formule 1. Sinds afgelopen weekend kan Verstappen aan dit lijstje worden toegevoegd. In de podcast van Sky Sports laat Rosberg weten enorm vereerd te zijn om in dat rijtje te mogen staan, maar hij plaatst er wel een kanttekening bij. 'Het hadden er acht kunnen zijn als Lewis (Hamilton, red.) me in Barcelona niet van de baan af had gereden', grapt de Duitser.

'Dat was een grapje hè', zegt Rosberg er voor de zekerheid nog even bij, alvorens hij dieper ingaat op het optreden van Verstappen. 'Het is een ongelofelijke prestatie van Max (Verstappen, red.). Ik zei in het interview met hem al dat ik één van de beste personen ben om zijn prestaties te beoordelen op het moment. Door het hoge niveau waarop hij rijdt, is er vooraan niet bepaald veel spanning, maar het is zeer verdiend. Het niveau dat hij haalt is ongelofelijk, het zit tegen perfectie aan. Kijk naar waar Pérez zich bevindt. Zijn beste resultaat in de kwalificatie in de laatste zes races was de negende plaats. Kun je dat geloven? Sergio (Pérez, red.) is een goede coureur. Hij weet hoe hij een raceauto moet besturen, dus Max is echt uitzonderlijk goed.'

Records

Verstappen en Red Bull zijn bezig aan een bijzondere reeks. Niet alleen won Verstappen dus voor de zevende keer achtereenvolgens, maar ook Red Bull reed in Hongarije een record uit de boeken door voor de twaalfde keer op rij te winnen. Rosberg denkt dat we getuigen zijn van iets heel speciaals. 'Het is een historische combinatie. Het gaat één van de meeste epische worden. We hebben Senna met McLaren, Hamilton met Mercedes, Verstappen met Red Bull en Schumacher met Ferrari. En dat is het wel', noemt Rosberg ze allemaal moeiteloos op.

Verstappen heeft al vaker laten weten dat dergelijke records hem niet zoveel kunnen schelen, maar Rosberg denkt dat het de regerend wereldkampioen wel degelijk wat doet. 'Ik denk dat we uiteindelijk allemaal wel gek zijn op records. Het is onderdeel van onze nalatenschap. Ik ben bijvoorbeeld trots op mijn zeven overwinningen op een rij en dat ik daarmee in één adem met Max genoemd wordt. Kijk ook maar naar Schumacher. Weet je nog toen hij het aantal raceoverwinningen van Senna evenaarde? Hij barstte toen in tranen uit. Het betekent iets voor ons en ik weet zeker ook voor Max. Hij is onderweg om er veel te breken

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws