Belangrijkste factor ontbreekt al een tijdje bij Red Bull: 'Ik denk dat Horner dat ook mist' Opinie
Opinie

Belangrijkste factor ontbreekt al een tijdje bij Red Bull: 'Ik denk dat Horner dat ook mist'

Belangrijkste factor ontbreekt al een tijdje bij Red Bull: 'Ik denk dat Horner dat ook mist'

Ralf Schumacher denkt dat Red Bull Racing zijn grootste verlies al in 2022 leed. De voormalig Formule 1-coureur ziet dat de Oostenrijkse renstal geen duidelijke leider meer heeft, waardoor Christian Horner nu vooral op zichzelf aangewezen is. Schumacher vindt dat de teambaas uitstekend werk heeft geleverd in het verleden, maar tegelijkertijd vindt hij dat de kwaliteiten van de Brit een beetje overschat worden.

Tegen het einde van het vorige seizoen werd er veel gesproken over een mogelijke machtsstrijd binnen Red Bull. Er zouden twee kampen zijn ontstaan, waarbij Horner en Helmut Marko lijnrecht tegenover elkaar zouden staan. Dat brandje werd door beide heren geblust, maar de rust was voor het nieuwe seizoen niet wedergekeerd. Horner werd van grensoverschrijdend gedrag beschuldigd, waardoor het onzeker was of de teambaas zijn werkzaamheden kon voortzetten bij Red Bull.

Na meerdere onderzoeken werd Horner vrijgesproken, maar de schade leek al aangericht te zijn. Bij Red Bull vertrokken meerdere belangrijke figuren, waardoor de teambaas nu een beetje met de handen in het haar zit. Schumacher heeft aangegeven dat het feit dat de exodus bij de Oostenrijkse renstal waarschijnlijk niet in verband staat met het schandaal rondom Horner. De voormalig Formule 1-coureur denkt namelijk dat een pijnlijk verlies in de top van Red Bull de problemen in gang heeft gezet.

'Er was het gevoel dat er een scheiding was ontstaan tussen Oostenrijk en Thailand. De overleden Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz hield die touwtjes van bovenaf in handen en maakte altijd duidelijk hoe de zaken zouden verlopen', zegt Schumacher in gesprek met Formel1.de. Dietrich Mateschitz overleed tijdens het Grand Prix-weekend in de Verenigde Staten. De medeoprichter van het energiedrankjesbedrijf was altijd nauw betrokken bij de verrichtingen van het Formule 1-team. 'Die factor ontbreekt nu zeker. Ik denk dat het team dat mist en Horner dat mist.'

Wordt Horner overschat?

Horner lijkt er dus grotendeels alleen voor te staan. Marko is nog altijd onderdeel van het Formule 1-team, maar het is nog maar de vraag hoeveel invloed de Oostenrijker nog heeft bij Red Bull. Het contract van de motorsportadviseur is immers gewijzigd dit jaar. Horner moet dus in de komende maanden zelf de koerswijziging bij het team gaan bepalen. Enkele medewerkers, waaronder Gianpiero Lambiase, maakten al promotie bij Red Bull en het is de vraag of het team ook rond gaat kijken bij andere renstallen.

Jonathan Wheatley, die naar Audi vertrekt, was namelijk de rechterhand van Horner. Zijn positie gaat nu opgevuld worden door meerdere mensen, waaronder Lambiase. Schumacher denkt dat Horner de zaakjes zou kunnen oplossen, al zet hij ook vraagtekens bij het werk dat de teambaas heeft geleverd. 'Horner is iemand met ongelooflijke ervaring en iemand die uitstekend werk levert, maar hij is ook iemand die, kijkend naar vorig jaar, misschien een beetje overschat werd toen hij op zichzelf aangewezen was', aldus de oud-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws