BBC-journalist niet zeker van vierde titel Verstappen: 'McLaren ziet dat nu ook' Opinie
Opinie

BBC-journalist niet zeker van vierde titel Verstappen: 'McLaren ziet dat nu ook'

BBC-journalist niet zeker van vierde titel Verstappen: 'McLaren ziet dat nu ook'

Andrew Benson ziet het gevecht om de wereldtitel steeds intenser worden. Niet alleen wordt de voorsprong van Max Verstappen op Lando Norris steeds kleiner, maar de BBC-journalist ziet ook dat het geloof bij McLaren steeds verder toeneemt. Benson acht het dan ook zeer zeker mogelijk dat Norris dit seizoen met de wereldtitel aan de haal gaat.

Verstappen ging de zomerstop in met een voorsprong van maar liefst 78 punten op zijn naaste belager Norris, maar in de afgelopen races wist de McLaren-coureur het verschil terug te brengen naar 62 punten. Het is nog steeds een enorme kloof, maar waar men bij de Britse renstal zich eerder vooral op het winnen van de constructeurstitel richtte, lijkt men zich nu ook te realiseren dat ook het rijderskampioenschap nog volledig open ligt.

Transformatie McLaren

Dat belooft wat volgens Benson, die rekening houdt met een spannende slotfase van het seizoen. De kans daarop is in ieder geval flink gegroeid. 'De kans dat de strijd om het kampioenschap voor de coureurs tot het einde van het seizoen doorgaat is veel groter dan drie of vier races geleden', zegt Benson in een Q&A voor de BBC. De Brit constateert dat ook McLaren dat inmiddels in begint te zien.

Hoewel teamorders tijdens de Grand Prix van Italië nog uitbleven en Norris opnieuw een aantal kostbare punten misliep, lijkt McLaren de tactiek in de komende races mogelijk te willen herzien. 'Het feit dat McLaren nu zelf erkent dat er nog kansen zijn, verklaart waarom ze actief toegeven dat ze zullen bespreken of ze Oscar Piastri zullen vragen om Norris te steunen tijdens de resterende acht races, waar mogelijk natuurlijk', zegt Benson, die dit als een duidelijk teken ziet dat de titelstrijd nog niet voorbij is. 'Tot aan Monza had McLaren er geen vertrouwen in dat hun auto competitief genoeg zou zijn op een voldoende aantal circuits en dat Red Bull, gezien hun niveau in de afgelopen seizoenen, zo veel moeite zou hebben.'

'Dat Red Bull voortdurend in de problemen zit, het feit dat Verstappen al heel lang geen race meer heeft gewonnen en de goede prestaties op het circuit van Monza hebben hun mentaliteit veranderd', gaat Benson verder. 'Het is nog steeds een hele opgave, Norris moet gemiddeld immers bijna acht punten per race terugwinnen om Verstappen aan het eind van het jaar te verslaan. Maar het is mogelijk', sluit Benson een spannend slot van 2024 niet uit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws