Albers kalmeert Verstappen-fans: 'Dat scheelt ook echt een stuk' Opinie
Opinie

Albers kalmeert Verstappen-fans: 'Dat scheelt ook echt een stuk'

Albers kalmeert Verstappen-fans: 'Dat scheelt ook echt een stuk'

Christijan Albers verwacht dat Red Bull Racing nog een flinke stap kan zetten tijdens de derde vrije training. De Oostenrijkse renstal loopt een klein beetje achter de feiten aan, wat al tot ontevredenheid zorgde bij Max Verstappen. De thuisheld hoopt natuurlijk zijn vierde zege op rij te boeken in Zandvoort en er is volgens Albers ook nog geen reden tot paniek.

De vrijdag van de Grand Prix van Nederland was niet helemaal positief voor het team van Red Bull. Verstappen kwam tijdens de droge tweede vrije training niet verder dan de vijfde tijd, terwijl Sergio Pérez slechts de twaalfde tijd noteerde. McLaren en Mercedes lijken hun zaken wat beter op orde te hebben. George Russell was op de softs immers de snelste en Lando Norris wist tijdens de racesimulatie op de mediums de snelste gemiddelde tijd neer te zetten.

Hiermee lijkt de hegemonie van Verstappen op zijn thuiscircuit ten einde te kunnen komen. Albers zag tijdens de tweede vrije training wel een vertekend beeld wat betreft de tijden van Verstappen. 'Het had met twee dingen te maken. Hij reed met minder motorvermogen, maar dat doen ze wel vaker, en hij kon zijn DRS niet gebruiken. Dat scheelt ook wel echt een stuk', zegt de oud-coureur bij De Telegraaf-podcast. Albers verwacht dan ook een sterker Red Bull op de zaterdag. 'Je ziet altijd wel een stap en die maakt de rest niet.'

Verstappen kan het verschil nog maken

De voormalig Formule 1-rijder ziet echter wel wat problemen met de aanpak van de Oostenrijkse renstal. 'Je hebt natuurlijk een nadeel dat je meer motorvermogen gebruikt en dat je veel sneller al laat zien wat je snelheid is', doelt Albers op Mercedes en McLaren. 'Het voordeel is, is dat je veel sneller op de limiet zit. Dan heb je veel meer tijd om te finetunen. Als je pas in de derde vrije training tot de limiet gaat en maximaal voor zo'n kwalificatiesimulatie gaat, heb je maar weinig tijd om de afstelling te doen. Dan ga je koud de kwalificatie in.'

Desondanks hoeven de Verstappen-fans op de tribune bij het circuit van van Zandvoort nog niet in de paniekstand te schieten. De analist denkt namelijk dat er een grote rol weggelegd zal zijn voor de coureur tijdens de kwalificatie van zaterdag. 'Iedereen schrijft hem al af. Je hebt nog wat meer motorvermogen, de DRS en je hebt natuurlijk de Max-factor. Het wordt allemaal heel krap, maar dat was in 2021 en 2022 ook. Alleen in 2023 was hij oppermachtig', aldus Albers.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws