Ziggo-analisten speculeren over mogelijke vervanger Verstappen: 'Nee, dat zie ik niet gebeuren' Opinie
Opinie

Ziggo-analisten speculeren over mogelijke vervanger Verstappen: 'Nee, dat zie ik niet gebeuren'

Ziggo-analisten speculeren over mogelijke vervanger Verstappen: 'Nee, dat zie ik niet gebeuren'

De toekomst van Max Verstappen is wel vaker het onderwerp van gesprek en zo ook in Silverstone. De Red Bull Racing-coureur liet zich niet bepaald positief uit over het aantal races op de F1-kalender voor 2024 en ook voor de nieuwe reglementen van 2026 heeft de regerend wereldkampioen geen goed woord over. Verstappen liet zelf in het midden of het zijn vertrek uit de Formule 1 zou kunnen bespoedigen, maar in het Race Café speculeren de analisten over een mogelijke vervanger.

Het gesprek gaat in eerste instantie over de toekomst van Nyck De Vries, die mogelijk het seizoen bij AlphaTauri niet af mag maken. Red Bull-adviseur Helmut Marko heeft al vaker laten weten dat De Vries ondermaats presteert en volgens Jack Plooij is Marko naar meerdere talenten aan het kijken. Dat zal hij volgens de voormalige pitreporter ook moeten doen als Verstappen ineens besluit te stoppen.

Rob Kamphues ziet het probleem niet zo, want volgens de presentator wil iedereen wel voor Red Bull rijden zolang ze de beste auto van het veld hebben. 'Dan kunnen ze toch kiezen?' Als hem vervolgens door Robert Doornbos gevraagd wordt aan welke namen hij dan denkt, noemt Kamphues de namen van Lando Norris en Charles Leclerc. Daar kan de voormalig F1-coureur zich echter niet in vinden.

Norris en Leclerc blijven waar ze zitten

'Nee Norris kan je niet zomaar weghalen bij McLaren. Hij zit wel behoorlijk vast daar. Het contract van Leclerc loopt inderdaad af, maar of hij dan de stap naar Red Bull gaat maken? Nee dat zie ik niet gebeuren', zegt Doornbos die vervolgens uitlegt waarom niet. 'Het is een jongensdroom om voor Ferrari te rijden en er komt een moment dat Ferrari weer aan de top staat. Dat weten we uit het verleden. We wachten al wel heel lang, maar het gaat een keer gebeuren. De dominantie van Red Bull gaat ook een keer eindigen, dat is gewoon zo', sluit Doornbos af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws