Windsor kritisch op de regie: 'Kozen ervoor om Hamilton te laten zien, terwijl Verstappen de titel pakte' Opinie
Opinie

Windsor kritisch op de regie: 'Kozen ervoor om Hamilton te laten zien, terwijl Verstappen de titel pakte'

Windsor kritisch op de regie: 'Kozen ervoor om Hamilton te laten zien, terwijl Verstappen de titel pakte'

Analist Peter Windsor heeft in zijn laatste YouTube-video teruggeblikt op de zaterdag in Qatar, waarin twee namen opvielen: Oscar Piastri pakte zijn eerste overwinning in een sprintrace, terwijl Max Verstappen met zijn tweede plek voor de derde keer wereldkampioen werd. Veel zagen we daar overigens niet van, tot onbegrip van Windsor.

Windsor bekijkt als eerste de race van Verstappen. 'Een zeer goede en sterke tweede plek', luidt het oordeel. 'Sergio Pérez hielp natuurlijk door in de grindbak te eindigen, en dat was eigenlijk wel voorspelbaar. Verstappen vierde zijn derde titel terwijl hij de race als tweede beëindigde. Op dat moment dacht ik dat hij waarschijnlijk geïrriteerd zou zijn, omdat hij de race niet gewonnen had, maar hij sprak achteraf over het kampioenschap', vertelt de 71-jarige.

De twee uitblinkers van de sprintrace waren in die slotronden nauwelijks in beeld. 'De regie koos ervoor om de aandacht te geven aan Lewis Hamilton, die streed met de Ferrari's, terwijl Oscar Piastri zijn eerste sprintrace won, en terwijl Verstappen zijn derde titel pakte', vat Windsor zijn onbegrip samen.

Piastri hield het hoofd koel

Vervolgens besteedt Windsor uitgebreid aandacht aan racewinnaar Piastri. 'Verstappen liep in de slotfase niet in op Piastri, en dat laat zien dat Oscar waanzinnig presteerde', merkt Windsor op. 'Hij deed het geweldig. Hij had een prachtige start vanaf poleposition. Hij startte wel aan de schone kant van de grid, maar hij had wel mediumbanden. Lando Norris maakte er een zooitje van bij de start, en Max kwam ook niet heel goed weg. Max deed het wel geweldig, gezien het feit dat hij mediumbanden had, maar Piastri deed het nóg beter.' De Australiër verloor de leiding aan George Russell in de beginfase vanwege een verschil in banden.

'Daarna deed Oscar het heel goed door zijn banden in leven te houden.' Op dat moment kwam er een derde safetycar, veroorzaakt door Esteban Ocon, die om de een of andere reden naar rechts uitweek.' Windsor omschrijft hoe Ocon Nico Hülkenberg aantikte, die vervolgens Sergio Pérez uitschakelde. 'Bij deze herstart zat Oscar in een geweldige positie, omdat de zachte banden (van Russell, red.) al versleten waren. Zijn grootste concurrent op dat moment was Verstappen, maar Max verloor ook tijd vanwege de safetycars, anders was hij waarschijnlijk veel dichter bij Oscar gekomen. We moeten echter niks afdoen aan hoe Oscar de druk van Max weerstond in die laatste ronden.'

'Hij deed het echte werk al in de Sprint Shootout, met twee geweldige ronden in zijn McLaren.' Windsor geeft ook aan dat Verstappen in SQ3 zijn eerste rondetijd verloor, en zo niet al te veel risico kon nemen in zijn laatste kwalificatieronde. 'Hij pakte de derde plek, en gezien het kampioenschap was hij niet helemaal ontevreden met de derde plek. Wat indrukwekkend was, is dat Piastri in zijn laatste snelle ronde sneller was dan Norris, die een fout maakte in de laatste bocht. Hij zit in een hele snelle auto, maar hij maakte ook geen fouten.'

Verstappen kan dit weekend in Qatar zijn 49e Grand Prix-zege pakken! Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws