Villeneuve vergelijkt Schumacher en Verstappen: 'Houdt andere waarden aan, wat ouderwetser' Opinie
Opinie

Villeneuve vergelijkt Schumacher en Verstappen: 'Houdt andere waarden aan, wat ouderwetser'

Villeneuve vergelijkt Schumacher en Verstappen: 'Houdt andere waarden aan, wat ouderwetser'

Jacques Villeneuve heeft zich zeer lovend uitgelaten over Max Verstappen. De Canadees merkt op hoe Verstappen in een moeilijke situatie steeds lastiger te verslaan is. Daarnaast ging Villeneuve in op een vergelijking met zijn voormalige titelrivaal, Michael Schumacher, die in 1997 uit het kampioenschap gegooid werd.

Verstappen won de afgelopen drie seizoenen de wereldtitel, maar zal nog flink aan de bak moeten om in 2024 ook weer zijn titel te prolongeren. Villeneuve verwacht dat Verstappen zelf weinig zal laten liggen. 'Hij zal zeker tot de limiet moeten gaan. Hij is een vechter, en hij wil winnen', laat Villeneuve optekenen bij Prime Casino. 'Hij zal oplossingen vinden om steeds weer competitiever te worden. Verstappen lijkt er steeds weer in te slagen om beter te worden, en om beter te worden, moet je soms ook verslagen worden. Je kunt niet je eigen schaduw verslaan', zo deelt hij dat zelfs Verstappen niet altijd kan toveren.

Verstappen wordt alleen maar sterker

Villeneuve gaat vervolgens in op het toekomstperspectief van de Nederlander, die al vaak heeft aangegeven dat hij niet al te lang door wil gaan in de koningsklasse van de autosport. 'Als Max klaar is met de Formule 1, zal hij andere vormen van racen vinden, en ook online racen. Ik verwacht dat hij altijd wel ergens zal racen, want hij heeft een enorme passie voor het racen. Hij is onvermoeibaar', meent Villeneuve, die erop doelt dat Verstappen altijd elk moment van elk weekend scherp is.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Villeneuve vergelijkt Schumacher en Verstappen: 'Houdt andere waarden aan, wat ouderwetser'
Verstappen heeft een leeuw op zijn helm, en gedraagt zich volgens Villeneuve ook zo.

Hoewel Verstappen al vaker geklaagd heeft over de zware kalender, meent Villeneuve juist dat de slijtageslag onder de coureurs in het voordeel van Verstappen is. 'De energie die uit alle anderen in de industrie gezogen wordt, lijkt hem juist sterker te maken, in plaats van hem uit te putten. Het is gek. Hoe lastiger het is, hoe meer hij laat zien, dat is bijzonder. Anderen storten in en worden moe, maar hij wordt er sterker van', zegt de oud-kampioen. Teambaas Andrea Stella gaf in Zandvoort nog aan dat Norris voor de zomerstop last had van vermoeidheid.

'Hij is niet de enige waarbij dit het geval is, maar niet iedereen heeft een stapje erbij kunnen doen. Hij heeft training gehad, en dit had hem kunnen schaden, maar in plaats hiervan werd hij er alleen maar sterker door', concludeert de voormalige wereldkampioen, waarmee hij verwijst naar de harde leerschool onder vader Jos Verstappen. ' Dit is survival of the fittest and hij is the fittest. Het is een keiharde sport. Hij is niet op een normale manier opgevoed. Godzijdank is hij zo'n waanzinnige coureur geworden, want het was ofwel dit, ofwel dat hij erdoor beschadigd zou worden.'

Schumacher versus Verstappen

Villeneuve werd in 1997 wereldkampioen na een harde strijd met Michael Schumacher, en wordt gevraagd naar een vergelijking tussen beide grootheden. 'Hij rijdt netter. Je kan het niet vergelijken, maar hij gaat de grens niet over. Hij is geen gemene coureur, dat is de waarheid. Hij lijkt andere waarden aan te houden op het circuit, wat ouderwetser. Zo ben ik zelf ook opgegroeid, en zo heb ik altijd geracet, dus daar kan ik zeker respect voor opbrengen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws