Van der Garde houdt zijn adem in: 'Dit is de belangrijkste update van het jaar voor Red Bull' Opinie
Opinie

Van der Garde houdt zijn adem in: 'Dit is de belangrijkste update van het jaar voor Red Bull'

Van der Garde houdt zijn adem in: 'Dit is de belangrijkste update van het jaar voor Red Bull'

Oud-coureur Giedo van der Garde hoopt dat de update van Red Bull Racing aanslaat en denkt zelfs dat het de belangrijkste update van het seizoen is. Als de vorm van de Oostenrijkse renstal een beetje verbetert, ziet Van der Garde het positief in, met name als Lando Norris onder de druk van de titelstrijd met Max Verstappen bezwijkt. Helmut Marko kaartte het al aan, en Van der Garde denkt zeker dat de 81-jarige een punt heeft.

Marko liet onlangs weten in gesprek met het Oostenrijkse OE24 dat hij verwacht dat Verstappen aan het langste eind zal trekken in de titelstrijd met Norris. Als de update van Red Bull aanslaat en Verstappen consistent op het podium blijft finishen, moet Norris elke race winnen om de titel te pakken. Volgens de 81-jarige zal die mentale druk te groot worden voor de jonge Brit, die nog geen foutloos weekend heeft laten zien, ook de vorige keer in Singapore niet. Verstappen heeft immers al eerder gevochten voor een titel, en Marko verwacht niet dat de Nederlander bezwijkt onder die mentale druk.

Van der Garde denkt dat de Oostenrijker daar wel eens gelijk in kan hebben. 'Ja, hij heeft wel een punt', zegt de oud-coureur in de DRS-podcast, die inziet dat alleen wat fouten van Norris niet genoeg zullen zijn. 'Red Bull heeft natuurlijk die heel belangrijke update dit weekend. Ik denk dat het de belangrijkste update is van het jaar', gaat Van der Garde verder. 'Het is echter wel de vraag hoe het uitpakt, aangezien Red Bull er nu echt moet staan en het in het verleden niet altijd goed is gegaan met een update. Ze moeten het nu echt laten zien. Ik hoop echt dat ze er weer goed voor staan, maar McLaren zal op dit circuit ook gewoon echt goed zijn.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Van der Garde houdt zijn adem in: 'Dit is de belangrijkste update van het jaar voor Red Bull'

Lawson moet de druk van Marko aan kunnen

Terwijl Van der Garde sprak over de mentale druk op de schouders van Norris, kaart podcast-host Joost Hofman aan dat Liam Lawson momenteel ook onder veel druk moet presteren. De Nieuw-Zeelander vervangt Daniel Ricciardo tot het einde van het seizoen, en de zes races die hij mag rijden worden gezien als een auditie voor het zitje naast Max Verstappen. Van der Garde vermoedt dat Lawson alleen maar bezig is geweest de afgelopen drie weken. 'Hij kent het team natuurlijk al, de monteurs, de engineers. Hij heeft vorig jaar ook al een paar races gedaan. Ik denk dat hij wel goed voor de dag gaat komen.'

Lawson heeft echter nog geen meters gemaakt op COTA, en met een sprintweekend kan dat best wel een uitdaging worden. De 22-jarige krijgt ook nog eens een gridstraf voor de kiezen op zondag. 'Hij moet gewoon even weer wennen aan de auto tijdens de eerste vrije training. Hij heeft laatst natuurlijk wel een test gedaan met Red Bull, en dan kom je vrij snel weer in je ritme', kaart Van der Garde aan. Hofman vraagt zich vervolgens af wat het betekent voor Yuki Tsunoda. Vorig jaar wist Lawson de Japanner een aantal keren te verslaan.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

lawson singapore virjdag 2
Lawson moet de aankomende zes weekenden laten zien wat hij kan.

Van der Garde verwacht geen geschuif met Tsunoda

Hoewel Marko heeft gezegd dat de aankomende zes races een shootout worden voor Lawson en Tsunoda, verwacht Van der Garde niet dat Tsunoda echt in aanmerking komt voor het zitje naast Verstappen. De Japanner lijkt telkens net de boot te missen als het gaat om het tweede Red Bull-stoeltje, ondanks dat hij Ricciardo meerdere keren heeft verslagen tot nu toe. 'Ik denk dat Lawson het Tsunoda wel moeilijk gaat maken, en dat Tsunoda volgend jaar nog in de RB zit. Die blijft daar gewoon lekker rijden. Misschien krijgt hij alsnog de kans, je weet het niet', sluit Van der Garde af.

Wedden op de Eredivisie dit weekend? Pak nu een booster! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws