Van de Grint na nieuwe kritische uitspraken Marko over De Vries: 'Ik vind dit geen manier' Opinie
Opinie

Van de Grint na nieuwe kritische uitspraken Marko over De Vries: 'Ik vind dit geen manier'

Van de Grint na nieuwe kritische uitspraken Marko over De Vries: 'Ik vind dit geen manier'

Nyck de Vries voldoet in zijn debuutseizoen voorlopig niet aan de verwachtingen van AlphaTauri en Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko. Er wordt al langer gesuggereerd dat de Nederlander het einde van het seizoen niet gaat halen en inmiddels is het al zeer de vraag of De Vries zijn thuisrace in Zandvoort wel mag rijden, zeker nadat Marko zich op de vrijdag in Silverstone andermaal niet bepaald lovend uitliet over de Nederlander. Kees van de Grint vindt het niet leuk meer en hij noemt de manier waarop de Red Bull-adviseur omgaat met de AlphaTauri-coureur 'stijlloos.'

Het stoeltje van De Vries staat al enige tijd op de tocht en na opnieuw een tegenvallend optreden in Oostenrijk, worden de geruchten over een vroegtijdig vertrek van de Nederlander weer sterker. Veel mensen vragen zich af of De Vries zijn thuisrace wel haalt, zeker na de woorden van Marko op vrijdag. Van de Grint laakt de houding van Marko en hij haalt uit vervolgens uit naar de 80-jarige.

'Dit is gewoon niet leuk', begint Van de Grint zijn verhaal in het Viaplay-programma Shakedown. 'Ik denk dat hij nog leuk begint met de vraag: wanneer is Zandvoort?, maar daarna is het natuurlijk totaal niet leuk', doelt hij op het feit dat Marko opnieuw benoemde dat De Vries niet aan de verwachtingen voldoet. 'Ik heb er vorige week ook in Slipstream wat over gezegd. Ik vind dit echt stijlloos. Niet omdat het een autocoureur is, maar ik zou dit ook niet naar andere mensen doen. Dit is geen mentaliteit, al die opmerkingen. Die jongen is een topcoureur, misschien niet de beste, maar een topcoureur. Iedereen die op de grid staat kan goed autorijden.'

Handelwijze Red Bull helpt De Vries niet

Van de Grint snapt ook niet zo goed waarom De Vries, door met name Marko, keer op keer afgekraakt wordt in de media. De AlphaTauri-coureur kan nu juist elke vorm van steun goed gebruiken. 'Hij heeft een prachtig cv en aan het begin van het seizoen zeggen ze dat hij iedere race in de top tien moet kwalificeren. Ze hadden hoge verwachtingen en nu branden ze hem constant af, terwijl hij in een moeilijke periode zit. Dat is duidelijk, want hij wil zelf natuurlijk ook beter leveren en ik denk dat hij dat ook kan. Maar op deze manier heb je toch geen enkel vertrouwen dat je team wat voor je doet? Helaas is ook Franz Tost, wie ik als een goede vriend beschouw, niet zo vlijend geweest. Ik vind dit geen manier', sluit Van de Grint af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws